Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε έριξε «βολές» κατά της Ν.Δ., με αφορμή το σενάριο πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ του κυβερνώνοντος κόμματος και της Ελληνικής Λύσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής, Δημήτρης Οικονόμου, αναφέροντας την πιθανότητα των μετεκλογικών συνεργασιών μεταξύ κομμάτων εξαιτίας της απλής αναλογικής, αλλά και του απαραίτητου ποσοστού προκειμένου ο νικητής των εκλογών να μπορεί να λάβει κυβερνητική εντολή, έκανε αναφορά στο σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για πιθανή συνεργασία με την Ελληνική Λύση.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε φανερή την...απογοήτευσή του για την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου, αναφέροντας ότι «αν η Ν.Δ. με τον Μητσοτάκη θέλει ''εσάνς'' Ρωσίας, Μόσχας κλπ, μια χαρά. Θα πούμε και οι υπόλοιποι τη γνώμη μας. Στη δημοκρατία όλα γίνονται. Άμα το θέλει ο λαός ''τι να πω εγώ''».

Με τον Δημήτρη Οικονόμου να «παίρνει πάτημα», αναφέροντας του ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζει ανοδική πορεία στα γκάλοπ, τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν ''μία ρωσική αντίληψη'' στον τόπο'', ενώ επανέλαβε ότι αν η Ν.Δ. θέλει μία ''εσανς'' από ανεμβολίαστους και ψεκασμένους, μια χαρά. Τα κόμματα εκφράζουν κι έναν κόσμο. Αν η Ν.Δ. θέλει να διανθίσει την προσωπικότητά της, το ''προϊόν'' της και με ''άλλα είδη'', βεβαίως να πάει να συνεργαστεί».