Ένας ιδιαίτερος διάλογος προέκυψε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κατά την έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην αναγγελία της επίκαιρης ερώτησης από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και την προσφώνηση του Μαυρουδή Βορίδη, όπως είναι το βαπτιστικό όνομα του υπουργού, ο Κακλαμάνης το συνόδευσε από ένα προσωπικό σχόλιο αναφέροντας πως «δεν μου αρέσει αυτό καθόλου» διορθώνοντας το όνομα σε «Μάκης».

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάκης Βορίδης και πριν απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε του βαπτιστικού του ονόματος, αφηγήθηκε την ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από αυτό:

«Κύριε Πρόεδρε, κατ΄αρχάς ο Μαυρουδής είναι Όσιος εξ Ανδριανουπόλεως, είναι Θρακιώτικο το όνομα και έχει να κάνει με τον παππού μου, ο οποίος έφυγε με την οικογένειά του από τη Μικρά Ασία και πήγε στην Κίο της Μικράς Ασίας.

Με χιούμορ έκλεισε το σύντομο διάλογο των αμοιβαίων εξηγήσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ τι να κάνω που μου αρέσει το Μάκης;» για να πάρει την απάντηση, συνοδευόμενο με το γνώριμο χαμόγελο του Βορίδη «σεβαστό το γούστο».