H Ιταλία ψήφισε και η ακροδεξιά στην Ευρώπη πανηγυρίζει. Πριν από είκοσι χρόνια η ιταλική δεξιά έκανε είδωλο τον Μπερλουσκόνι ως την προβολή των ονείρων της για επιτυχία. Πριν από 5 χρόνια λάτρευε τον Σαλβίνι ως το φερέφωνο του θυμού της. Σήμερα αγαπά την Τζόρτζια Μελόνι ως τον καθρέφτη των φόβων της.

Με την Ευρώπη να ανησυχεί και τη Μελόνι να ετοιμάζει μαζί με τους «συνοδοιπόρους» Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι την ακροδεξιά της κυβέρνηση, υποστηρίζεται ότι ένας από τους λόγους που οι Ιταλοί έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, είναι η «αντισυστημικότητα» που διαθέτει. Βέβαια, η ίδια η Μελόνι έχει «αποδείξει» στο παρελθόν πως τα πάει καλά με την «αντισυστημικότητα», καθώς το 2015 ονειρευόταν «μία Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων λαών», με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα!

Ειδικότερα, το 2015 η ίδια με ανάρτηση που είχε κάνει πριν τις πρώτες εθνικές εκλογές εκείνου του έτους, δήλωσε ανοιχτά την υποστήριξή της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ονειρευόμενη μία Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων λαών».

Δείτε το σχετική δημοσίευση