Χοντρό είναι το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρη Σέρμπου από τη θέση του συμβούλου του αρχηγού Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι υπήρχε διαφωνία με τον πρόεδρο Νίκο για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη Χαριλάου Τρικούπη. Φυσικά ούτε οι λόγοι που επικαλείται στην επιστολή παραίτησης του ο Σέρμπος είναι πραγματικοί. Δηλαδή πως λόγω των αυξημένων ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί με αποτελεσματικό τρόπο και στα καθήκοντα του συμβούλου.

Τι έμαθα εγώ από πηγή κοντά στον πρόεδρο Νίκο; Πως ο τελευταίος έγινε μαζί του μαλλιά κουβάρια από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού όταν πληροφορήθηκε ότι ο γνωστός καθηγητής, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του προεδρικού συμβούλου, έπαιρνε πρωτοβουλίες εν αγνοία του Νίκου Ανδρουλάκη. Και επειδή ο πρόεδρος Νίκος έχει μια εμμονή με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, κάπου εδώ οι σχέσεις του με τον καθηγητή πήραν άγρια τροπή. Ο Ανδρουλάκης τις ημέρες που έκανε την πρώτη καταγγελία περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου, προτού βέβαια αναμιχθεί και η ΕΥΠ στην υπόθεση και παραιτηθεί ο  Δημητριάδης, πληροφορήθηκε ότι ο Σέρμπος είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον «ανιψιό» του πρωθυπουργού. Τότε ήταν που ο Σέρμπος «κλήθηκε»σε απολογία με τον Ανδρουλάκη να τον παίρνει στο τηλέφωνο και να του τα ρίχνει. «Τι δουλειά είχες να ανοίξεις παρτίδες
με τον Δημητριάδη»; φέρεται να τον ρώτησε εξοργισμένος ο πρόεδρος Νίκος με τον καθηγητή να δικαιολογεί την πρωτοβουλία του αυτή στο πλαίσιο μιας εμπιστευτικής συνομιλίας με την κυβέρνηση για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Και το ραντεβού με τον Τούρκο πρέσβη

Κατά τις ίδιες πηγές, τις οποίες ο ίδιος ο Σέρμπος αν θέλει μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει, εκτός από τον δίαυλο επικοινωνίας που πήγε να ανοίξει με τον Δημητριάδη, υπήρξε και ένα ακόμη ραντεβού που φέρεται να έκανε και προκάλεσε επίσης την αντίδραση του προέδρου Νίκου. Μέσα στο καλοκαίρι φέρεται να συναντήθηκε και με τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα. Κάτι που επίσης δεν γνώριζαν στη Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, για όλα αυτά τα ραντεβού ο κ. Σέρμπος κλήθηκε από την διευθύντρια του προέδρου Νίκου, την κυρία Αναστασίου, όπου του γνωστοποιήθηκε η λήξη της συνεργασίας τους. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεται, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να δείξουν πως τον «είχαν παραιτήσει», αλλά ο καθηγητής έστειλε επιστολή παραίτησης για να φανεί ως ηρωική έξοδος.