Δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση – γιατί δεν του ταιριάζει - ότι θα διαβάζαμε μία τέτοιας υποκρισίας δημόσια τοποθέτηση εκ μέρους του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με τον βαθμό της συναίνεσης, τον οποίον επεδίωξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η ίδια η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας…

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, για παράδειγμα, το γεγονός ότι ήταν η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της εκείνοι οι οποίοι είχαν ζητήσει κατ’ επανάληψη την απομάκρυνση του τέως υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, από τη θέση του και την αντικατάστασή του από υπουργό Υγείας “κοινής αποδοχής”, δηλαδή από την… Αθηνά Λινού.

Τι κάνει τώρα ο Ανδρέας Ξανθός; Μας λέει ότι ο Βασίλης Κικίλιας είχε επιδιώξει την συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αυτό το “έκοψε” ο νυν υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ορατός στόχος του Ανδρέα Ξανθού να σπείρει διχόνοια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε… λωτοφάγοι, αλλά και να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προσέφερε τη συναίνεσή της σε κανένα στάδιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναΪού στη χώρα μας, και μάλιστα από την αρχή κιόλας, όταν ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε με τον πλέον υψηλό λαϊκιστικό οίστρο...

Ιδού τι λέει τώρα ο Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του: 
“Πριν από ένα χρόνο, πριν τον ανασχηματισμό υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Ο κος Κικίλιας καλούσε όλα τα κόμματα στο Υπουργείο κάθε δύο τρεις μήνες, γινόταν ενημέρωση και είχαμε μια πληροφόρηση για τα στοιχεία και τις κινήσεις. Αυτός ο δίαυλος επί Πλεύρη κόπηκε τελείως. Μόνο πέρυσι στην επιδείνωση του πανδημικού κύματος που ζητούσα επίμονα με παρέμβασή μου ενημέρωση, αναγκάστηκε ο κος Πλεύρης να μας καλέσει. Αυτό έγινε μία μόνο φορά και δεν μας ξανακάλεσε ποτέ. Αυτό δείχνει κάτι και δεν είναι αυτό που χρειάζεται ένα τόσο υπεύθυνο πόστο σε μια κρίσιμη περίοδο. Θέλει διαύλους επικοινωνίας και συναινέσεις. Αυτό δεν επιδιώχθηκε. Είχαμε την πιο αυταρχική,συγκεντρωτική, εκδικητική και τιμωριτική διακυβέρνηση και βεβαίως ιδεοληπτική αλλά και μεροληπτική υπέρ του ιδιωτικού τομέα”.