Φωτογραφίες παρέα με αρχαίους Έλληνες οπλίτες έβγαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στα πλαίσια αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην «Ελληνική Αγωγή».

Οι αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες και τα δόρατα δεν έμειναν ασχολίαστα στο Twitter, με αρκετούς χρήστες να χαρακτηρίζουν ως κιτς, εθνικιστικές και κατάλοιπα άλλων εποχών τις εικόνες με αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, ή ακόμα και να ειρωνεύονται και να τρολάρουν τον υπουργό της ΝΔ.

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στα επικριτικά σχόλια για τις εικόνες με τους αρχαίους Έλληνες οπλίτες, αναφέροντας πως «όλοι οι λαοί έχουν ομάδες αναπαράστασης των μαχών του παρελθόντος τους. Από τους Δανούς που εχουν αγήματα με τους Βικινγκς, έως την αναπαράσταση των Ναπολεοντίων Πολέμων ή των Αμερικανικό Εμφύλιο παντού και έτσι Τιμούν την Ιστορία τους», ανεβάζοντας και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Εξαπέλυσε και τα βέλη του σε όσους έβρισκαν τις εικόνες εθνικιστικές, δηλώνοντας πως «αν αντί για οπλίτες της αρχαία φάλαγγας είχαμε τίποτε στρατιώτες του λεγόμενου "Δημοκρατικού Στρατού" ή κανένα ομοίωμα του Τσε τότε θα τους άρεσε και θα το θεωρούσαν καλαίσθητο».