Ανοιχτός σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Στη συγκεκριμένη πολιτική περίοδο δεν πρέπει να αποκλείει κανείς τις λογικές της οικουμενικής συνεργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα και χρονοδιάγραμμα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή του Μαξίμου έναντι της Κουμουνδούρου.

Η παρέμβαση Στυλιανίδη έρχεται στον απόηχο της ερώτησης που κατέθεσε ο ίδιος με πέντε ακόμη καραμανλικούς βουλευτές ζητώντας φορολογικές ελαφρύνσεις.

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», είπε, δικαιολογώντας την πρωτοβουλία.

«Αφενός εισπράξαμε την αδυναμία της αγοράς κ των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις. Αφετέρου στόχος μας ήταν να διευκολύνουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για απλούστευση της φορολογικής πολιτικής. Και τρίτον είναι στη φιλοσοφία του κόμματος ότι πρέπει να υπάρχει χαμηλή φορολόγηση για να υπάρχει υψηλή ανταγωνιστικότητα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ αναφέροντας τους τρεις λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση.

Σε ότι φορά την εκλογή Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι παρακινδυνευμένο να γίνει μια τέτοια πρόβλεψη και εκτίμησε ότι η προσπάθεια για 180 βουλευτές θα ευοδωθεί. «Κανέναν δε συμφέρει να προκληθεί αναστάτωση στη χώρα την ώρα που υπάρχει προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης» τόνισε σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο θεσμός του ΠτΔ καταχρηστικά για να υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνέδριο πανστρατιάς το φθινόπωρο, ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός τονίζοντας ότι τα συνέδρια πρέπει να αποσκοπούν κάπου. «Δεν είμαι ακόμη σίγουρος ώστε να τοποθετηθώ. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε και να ακούμε όλο το χώρο, η κομματική λογική έχει τελειώσει στην Ελλάδα, αναπτύσσεται η λογική των κοινωνικών συμμαχιών».

 Για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «στη συγκεκριμένη πολιτική περίοδο δεν πρέπει να αποκλείει κανείς τις λογικές της οικουμενικής συνεργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα και χρονοδιάγραμμα».