Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες, 9 Οκτωβρίου, στον κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, που κάθε Κυριακή θα ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό, από τις 10 έως τις 4 το απόγευμα.

«Οικογένειες, παιδιά, μοναχικοί περιπατητές περιηγήθηκαν ανάμεσα στις φιλύρες, τα κυπαρίσσια, τα πλατάνια, θαύμασαν τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, του Γιώργου Ζογγολόπουλου, του Γιάννη Παππά, του Θόδωρου Παπαγιάννη και του Κώστα Βαρώτσου που κοσμούν τον χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.



Μουσικοί

«Απόλαυσαν τη μουσική που πρόσφεραν οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών – η κλαρινετίστα Ευαγγελία Νικολούζου ερμήνευσε έργα Μπαχ και Μότσαρτ, ο τσελίστας Αλέξανδρος Σιουπούλης έπαιξε Μπαχ, οι Αλεξάνδρα Πλέσσια, Αλίκη Σιούστη και Ζωή Δημοπούλου, ως Φωνητικό Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου, τραγούδησαν σκοπούς του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης – συνομίλησαν, φωτογραφήθηκαν, χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα μέσα στην ηρεμία και την ομορφιά ενός κήπου που τους ανήκει», τόνισε στη συνέχεια η ΠτΔ.



«Για όλους»

«Καθώς η Προεδρία, ως ανώτατος θεσμός της δημοκρατίας μας, ως επιτομή της εθνικής, της κρατικής και της κοινωνικής ενότητας, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο πολιτείας και κοινωνίας, είναι αναμφίλεκτη υποχρέωσή της να μην κρατά τους χώρους του Μεγάρου απροσπέλαστους στους πολίτες, προσβάσιμους μόνο στους επίσημους επισκέπτες. Και τώρα ο κήπος, κλειστός για αρκετά χρόνια και λόγω της πανδημίας, ξανανοίγει», σημείωσε, μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.



«Ισότιμη συμμετοχή»

Η ΠτΔ δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook αρκετές φωτογραφίες και στο τέλος της τοποθέτησής της ανέφερε: «Αποδίδοντάς τον και πάλι στους συμπολίτες μας, τους δικαιωματικούς του χρήστες στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβεβαιώνουμε τον δεσμό μαζί τους, μέσα στη χαρά της ισότιμης συμμετοχής σ’ ένα συλλογικό αγαθό».



Η ανάρτηση