-Μπορεί να έλειπε από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δημιουργώντας συζητήσεις επί συζητήσεων, ωστόσο η παρουσία του στα εγκαίνια του μετρό του Πειραιά και η αποθέωσή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (για τη συμβολή του στα σπαργανικά στάδια του έργου), είχε αν μη τι άλλο έντονο σημειολογικό περιεχόμενο. Ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά, η εικόνα του οποίου δίπλα στον πρωθυπουργό απείχε παρασάγγας από την αντίστοιχη του συνεδρίου της ΝΔ, όπου ο Μεσσήνιος αμφισβήτησε τις επιλογές του Μαξίμου όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και την γενικότερη φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος, για να λάβει από τον Μητσοτάκη την πληρωμένη απάντηση περί λογικών που οδήγησαν τη «γαλάζια» παράταξη στο 19% τον Μάιο του 2012.

-Αντιθέτως και πάλι έλειπε ο Καραμανλής. Δεν ήταν εκεί ούτε για να καμαρώσει τον εξάδελφό του που παρέδιδε μια τόσο σημαντική υποδομή για το λεκανοπέδιο της Αττικής. Προφανώς ήταν σημαντικότερη γι' αυτόν η σουίτα του Μελισσανίδη στην Opap Arena. Τι τα θες; Ο άνθρωπος έχει καταδείξει ότι πια η πολιτική είναι για τα ρεπό από τις «καλές» παρέες και τις ταβέρνες. Μου αρέσει που μετά την τοποθέτησή του στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη (ξέρετε αυτή που πήρε πίσω με συνοπτικές διαδικασίες την επομένη μέσω… κύκλων), κάποιοι έλεγαν ότι έχει στο μυαλό του να κάνει… άλλο κόμμα. Πέραν των υπολοίπων, ο πρώην πρωθυπουργός βαριέται πλέον τους πάντες και τα πάντα.

-Ποιος επιχειρηματίας που συμπαθεί πολύ ο Κώστας Καραμανλής δίνει ρέστα, αρχικά για την επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη στα «πράσινα» ψηφοδέλτια και ακολούθως για ολική της επαναφορά στο Κοινοβούλιο;

-Κάποιοι μου λένε ότι όπως συνέβαινε στα θρίλερ των περασμένων δεκαετιών, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν επανέλθει τα... πνεύματα των παλαιότερων κορυφαίων στελεχών. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο Κώστας Λαλιώτης φέρεται να συμμετέχει σε συσκέψεις με τους νεότερους (τους οποίους μάλιστα και νουθετεί), ενώ πραγματοποιεί εσχάτως και κατ' ιδίαν συναντήσεις στο στρατηγείο του άλλοτε κραταιού Κινήματος… Μαθαίνω, δε, ότι τώρα τελευταία σκάνε μύτη και κάποιοι άλλοι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για πνεύματα, αλλά για… φαντάσματα.

-Με το νέο έτος αναμένεται να «τρέξουν» οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς. Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να συμπέσουν χρονικά με τη σύσταση της παραδοσιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

-Αναχαιτίζονται, μαθαίνω, οι κινήσεις για την συμμετοχή ορισμένων αντιπεριφερειαρχών στις «γαλάζιες» λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών. Αιτία οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και των πολιτευτών που έχουν πονοκεφαλιάσει εντόνως τον Νέζη και την υπόλοιπη ομάδα.