Τη Δευτέρα δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα των δημοτικών εκλογών, με την ανακοίνωση και επίσημα της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Η μάχη θα δοθεί σε έναν χρόνο, αλλά ο σημερινός δήμαρχος είναι ο πρώτος που μπαίνει στην εκκίνηση, θέλοντας προφανώς να δώσει τον τόνο των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση δεν εξέπληξε, καθώς εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά έχει σίγουρα τη σημασία της. Κι αυτό, γιατί μέχρι στιγμής αντίπαλός του είναι ο κανένας.

Ο Κ. Ζέρβας αναμένεται να κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό της θητείας του και να θέσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα: τόσο σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο της θητείας του όσο και σε σχέση με το τι θα επακολουθήσει μετά τον Οκτώβριο του 2023, αν επανεκλεγεί. Ενδιαφέρον εδώ έχει ότι διατηρεί την ίδια δημοτική παράταξη, «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέο σχήμα, όπως είχε ακουστεί παλιότερα.

Tα πρόσωπα θα είναι διαφορετικά, καθώς έχει ήδη συμμαχήσει με πολλούς δημοτικούς συμβούλους που το 2019 είχαν κατέβει κόντρα στον ψηφοδέλτιό του. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Μάκης Κυριζίδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Πέτρος Λεκάκης, Σωκράτης Δημητριάδης, Νίκος Ζεϊμπέκης, Κώστας Ιακώβου, Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, Μιχάλης Κούπκας και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, που συμμετείχαν κατά διαστήματα στο σχήμα διοίκησης.

Φυσικά, η νέα ομάδα θέλει προπόνηση, μια και οι μεταγραφές και οι προσθήκες ήταν πολλές, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και νέα πρόσωπα. Επίσης, θα έχουν ενδιαφέρον και οι παρουσίες στην εκδήλωση της Δευτέρας, και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο εκπροσώπων κομμάτων.

Πέραν του Ζέρβα, άλλη υποψηφιότητα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ ο δεύτερος που θα ανακοινώσει υποψηφιότητα θα είναι ο Γιάννης Νασιούλας, που είχε κατέβει και το 2019, ενώ επαφές κάνει ο κοσμήτορας του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, όπως και ο πρώην πρόεδρος του ΣΒΕ Θανάσης Σαββάκης. Μένει από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα κινηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛ., που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 8/10