-Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες μαθαίνουμε ότι παίρνει το τελευταίο διάστημα ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των άλλων, αναθερμαίνει τους παλαιούς μητσοτακικούς πυρήνες της άλλοτε Β’ Αθήνας προκειμένου να επωφεληθούν πρόσωπα που προέρχονται από τα… σπλάχνα της ομάδας που το 2004 συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια του σημερινού πρωθυπουργού να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Γαϊτάνης, Σπανάκης και πάει λέγοντας… Έτσι είναι…. Οι ισορροπίες μπορεί να διατηρούνται στο έπακρο, αλλά οι παλιές αγάπες και φιλίες δεν είναι δυνατόν να λησμονηθούν.

Θεόδωρος Καράογλου ρίχνει κλεφτές ματιές στο μέγαρο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ώρα που ο Ιάσων Φωτήλας κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις όσον αφορά την πιθανότητα να διεκδικήσει τον δήμο Πατρέων.

-Πολύ χλωμό το βλέπω, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφαλίσει και δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία να παραμείνει στο πόστο του προέδρου της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Βλέπετε στο Μέγαρο Μαξίμου δεν του αποδίδουν πλέον μόνο το αρνητικό πρόσημο στο μέτωπο της τηλεθέασης (κατ’ αναλογίαν μάλιστα και της επένδυσης που έχει γίνει στο Ραδιομέγαρο από το 2019 και μετά), αλλά και την αδυναμία εξεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου στη θέση του Γιώργου Γαμπρίτσου.

-Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στους Νεοδημοκρατικούς κύκλους η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια του μετρό του Πειραιά, όπως σας έγραφα και προ ημερών. Ωστόσο, υπάρχει και άλλη μία παράμετρος στο όλο σκηνικό. Όπως λένε άνθρωποί του, ήθελε με τη συμβολική παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι να δείξει ότι δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και ότι ο ίδιος λειτουργεί απολύτως αυτόνομα.

-Αν υπάρχει μια θέση που είναι περιζήτητη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αυτή την ώρα είναι του τομεάρχη αυτοδιοίκησης. Ο λόγος είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο διαθέτει παραδοσιακά σημαντικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα, οπότε ουκ ολίγοι που θέλουν να πάρουν το χρίσμα από την ηγεσία του κόμματος. Οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη σκέφτηκαν διάφορα ονόματα για να αναθέσουν το πόστο αυτό. Πχ σε δυο πρώην έμπειρους αυτοδιοικητικούς, τον Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Κώστα Ασκούνη. Αμφότεροι, ωστόσο, έχουν φιλοδοξίες και δεν τις κρύβουν. Ο Κουκουλόπουλος να διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα στην Κοζάνη και ο Ασκούνης το δήμο Καλλιθέας. Πάντως αν ο πρώτος έχει αρκετές πιθανότητες, ο δεύτερος μάλλον τσάμπα θα κατέβει καθώς ο Κάρναβος μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να επανεκλεγεί. Οπότε συνεχίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη να αναζητούν τον επικεφαλής του εν λόγω τομέα, όπως και άλλες κομβικές θέσεις, πχ του υπεύθυνου οργανωτικού, του γραμματέα επικοινωνίας κ.α. Με βάση πάντως τις πληροφορίες, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που είναι από τους λίγους αποτελεσματικούς στο κομμάτι της εσωκομματικής συνοχής, θέλει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες να έχει ολοκληρώσει τη στελέχωση του οργανογράμματος του ΠΑΣΟΚ.