Εξ αποστάσεως ασκεί τα καθήκοντά του τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς αναρρώνει μετά από τη δύσκολη επέμβαση στο πόδι του.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιεί συσκέψεις εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετέχει σε on-line συναντήσεις και συνομιλίες.

Μια τέτοια τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών Mika Lintilä.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν καλές πρακτικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ συμφώνησαν Ελλάδα και Φινλανδία να συνεργαστούν στενά για τη βέλτιστη αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, για να «σπάσει ο παγος», όπως λέγεται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επιφύλλασε μια ατάκα προς τον συνομιλητή του, λέγοντας ότι η απόλυτη φιλοδοξία ενός υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να γίνει ο ίδιος Digital, γι’αυτο και δεν είναι εκεί σε φυσική μορφή, μιλώντας μετά φυσικά για το ατύχημα που είχε.