Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αποκαλύψει τις συζητήσεις που έχει κάνει ο γνωστός εκδότης Ηλίας Λιβάνης με το ΠΑΣΟΚ για να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ωστόσο, κομματικοί παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη μάς ενημέρωσαν πως, ναι μεν, θα είναι υποψήφιος στα δυτικά, αλλά μπορεί να μην είναι στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, αλλά στη Δυτική Αττική. Εκεί όπου ο Ν. Ανδρουλάκης έχει συζητήσει να είναι υποψήφια η γνωστή ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου.

Αν και η είδηση στην όλη ιστορία είναι πως ο Ηλ. Λιβάνης, έπειτα από την αποτυχημένη περιπλάνησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο αείμνηστος πατέρας του, Αντώνης Λιβάνης, υπηρέτησε μέχρι τον θάνατό του, θα σας εξηγήσω πώς προκλήθηκε η σχετική σύγχυση για το πού θα κατέβει.

Εξέταζαν καταλόγους

Πριν από μερικές ημέρες, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη εξέταζαν τους καταλόγους με τους υποψηφίους οι Ν. Σαλαγιάννης, Ευ. Αργύρης και Κ. Λαλιώτης. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε και ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Α. Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Όταν η συζήτηση έφτασε στο όνομα του Ηλία Λιβάνη, κάποιος εκ των προαναφερθέντων ανέφερε πως θα πρέπει να κατέβει στη Δυτική Αττική. Και τότε πετάχτηκε ο Κ. Λαλιώτης και είπε: «Μα, στη Δυτική Αττική είναι δύσκολο να βγάλουμε βουλευτή», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πρέπει το κόμμα να τον βάλει υποψήφιο στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Οκτωβρίου 2022.