Για το καλάθι του νοικοκυριού και την πιστοποιημένη επιτυχία της Ελλάδας στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και για τα κιλά που έχασε μίλησε σήμερα (01/11) ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι η χθεσινή ήταν ίσως η καλύτερη ημέρα της πολιτικής του καριέρας, εξαιτίας μιας σειράς στοιχείων που ανακοινώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.

«Αρχικά ο Economist ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε 16 θέσεις στον δείκτη του οικονομικού κλίματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα για το 2022 ήταν πρώτη στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων και τέλος η Eurostat παρουσίασε τα στοιχεία του πληθωρισμού, όπου η Ελλάδα βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Φρικτός»

«Ο πληθωρισμός είναι φρικτός και δυστυχώς προκαλεί μεγάλα προβλήματα, ιδίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε».

Λίγο πριν κλείσει η εκπομπή, ο Γιώργος Παπαδάκης αναφέρθηκε στη… μπάκα του υπουργού Ανάπτυξης. «Ο κ. υπουργός σήμερα είναι ιδιαίτερα κομψός, έχασε κιλά, δεν θα ξαναμιλήσω για τη μπάκα του», είπε ο παρουσιαστής, ο οποίος πρόσφατα ειρωνεύτηκε τον υπουργό που «έπαιζε τένις με μπάκα», όπως είχε πει.

«Με πλήγωσε»

«Αυτό με τη μπάκα με πλήγωσε, με οδήγησε να αναζητήσω τρόπο να τη χάσω και είδατε τι φασαρία έγινε. Είστε ο ηθικός αυτουργός όλης της φασαρίας. Ως εκπρόσωπος όλων των ανθρώπων που έχουν μπάκα, ζητώ την κατανόησή σας», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα σχόλια που εισέπραξε όταν άρχισε να γυμνάζεται με την personal trainer, Φαίη Ζακάκου.