Σε γνωστό και αγαπημένο εστιατόριο του Πειραιά, στο Μικρολίμανο, δείπνησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί. Το δείπνο εργασίας... -το λες και έτσι- είχε διοργανώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και αφορμή ήταν το κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και ένας απολογισμός από όλα τα μέλη σε περιβάλλον πιο χαλαρό και φιλικό.

Στο roof garden του «Ζορμπά», σε μια prive βραδιά, καθότι ο χώρος είχε κλειστεί αποκλειστικά για τους βουλευτές, συναντήθηκε ο οικοδεσπότης Γ. Μπρατάκος, που έχει φέρει ενωτικό αέρα στο Μ. Μαξίμου με την εξωστρέφεια και το προσωπικό του στυλ, με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρα, και τον γ.γ. της Βουλής, Γ. Μυλωνάκη.

Οι βουλευτές προτίμησαν casual outfit, χωρίς αυστηρά κοστούμια και γραβάτες, όπως και οι κυρίες της παρέας. Το «παρών» στο κάλεσμα έδωσαν επίσης οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Ιάσων Φωτήλας, Χάρης Θεοχάρης, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου και, φυσικά, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ από τις γυναίκες βουλευτές οι Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Ελενα Ράπτη και Μαρία Κεφάλα. Μοναδική απουσία, αυτή του Βασίλη Σπανάκη - άγνωστο γιατί!

Το κλίμα, λένε οι πληροφορίες μου, ήταν πολύ καλό και η ατζέντα στις κουβέντες έπιασε όλη την επικαιρότητα, μέχρι και προορισμούς για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αυτό που εντυπωσίασε τους βουλευτές οι οποίοι δεν είχαν ξαναδοκιμάσει την κουζίνα του εστιατορίου ήταν το μενού της μάζωξης. Θαλασσινά εδέσματα, θαλασσινοί μεζέδες, μύδια, στρείδια, ψητά λαχανικά, αστακομακαρονάδες, φρέσκα ψάρια, ψητά και σαλάτες εποχής με βραστά, συνοδευόμενα, φυσικά, από λευκό κρασί. Στο τέλος της βραδιάς…, που δεν τράβηξε μέχρι πολύ αργά, ο Γ. Μπρατάκος αποθεώθηκε για ακόμα μία επιτυχημένη έξοδο.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 5/11