Χάρη στις υποκλοπές και στην υπόθεση Πάτση, έχουν απομακρυνθεί τα φώτα από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, όμως, πάντα προσφέρονται για ρεπορτάζ. Η «φαγούρα» αυτές τις ημέρες έχει προκληθεί από την καθυστέρηση στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Και μιλάμε για μεγάλη καθυστέρηση.

Εξηγούμαι: Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε συγκροτηθεί Επιτροπή Ψηφοδελτίων, στην οποία συμμετέχουν η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. Τα μέλη της επιτροπής, που δεν θα είναι υποψήφια στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ζήτησαν από τις Τοπικές Οργανώσεις προτάσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή τους ήταν η 11η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, έως τα τέλη Ιουλίου ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων θα ήταν έτοιμος. Φτάσαμε στον Νοέμβριο και ψηφοδέλτια δεν υπάρχουν. Στελέχη της «Ομπρέλας» μετέφεραν τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση και εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι αυτή μπορεί να οφείλεται στο ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία, αλλά το «μαγείρεμα» το κάνει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, που «κόβει, ράβει και λογαριασμό δεν δίνει».

Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχουν θέσει ανεπισήμως το ερώτημα στην Κουμουνδούρου και απάντηση δεν έχουν πάρει. Πιστεύουν ότι τα ψηφοδέλτια είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά που δείχνουν ότι το κόμμα είναι αρχηγικό και σημειώνουν ότι, παρά τις αποφάσεις για τακτικότερες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, ώστε να συναποφασίζονται τα βασικά, ο κανόνας παραμένει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του. Εδώ που τα λέμε, έχει κι αυτός τα δίκια του. Αν είναι να αποφασίζουν όλοι μαζί… καλό ξημέρωμα!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 5/11