Ποικίλα σχόλια, αναλύσεις, αλλά και εκτιμήσεις στο παρασκήνιο προκάλεσε, όπως ήταν λογικό, η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το προηγούμενο Σάββατο και η οποία μετρούσε τη δημοφιλία πολιτικών προσώπων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωταγωνιστή τον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης ήρθαν να επιβεβαιώσουν το πολύ θετικό κλίμα για τον νυν περιφερειάρχη, ο οποίος -όπως μου εξηγούν άνθρωποι στον χώρο της δημοσκόπησης- είναι ο μοναδικός περιφερειάρχης με τρεις θητείες που απολαμβάνει τόσο υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Αυτό που συζητιέται πλέον είναι το ποιος τελικά θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης και να τον κοντράρει. Και το λέω αυτό γιατί στη μέτρηση υπήρχαν πρόσωπα που κατά καιρούς έχουν «φλερτάρει» με την ιδέα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα το δοκιμάσουν. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Κουρέτας, που δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα, συγκεντρώνει αξιοσημείωτο ποσοστό δημοφιλίας, ωστόσο ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στο παρασκήνιο πως δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ξανά σε έναν τέτοιο αγώνα. Το ίδιο επίσης ισχύει και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη. Άρα; Μένουν οι δύο ΠΑΣΟΚογενείς.

Ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τις επαφές του, αλλά δεν έχει ανάψει ακόμα το «πράσινο φως», και η Μαρία Γαλλιού, η οποία είναι η μόνη που δηλώνει πως θα κατέβει, αλλά είναι η τελευταία σε δημοφιλία με βάση την έρευνα. Οπότε;

Δημοσιεύτηκε στο «Secret» των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» στις 5/11.