Με μια αιχμή προς την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, για τον τρόπο με τον οποίο όρισε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στην εκλογική της περιφέρεια, τον Βόλο, αφήνοντας εκτός τη Λάρισα, ο Βασίλης Κόκκαλης ουσιαστικά διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς επικροτεί το σχέδιο της κυβέρνησης και αυτό ήταν κάτι που συζητήθηκε στα πολιτικά στέκια της Λάρισας και όχι μόνο. Το παρασκήνιο όλων όσα συζητήθηκαν λοιπόν μετά την κίνηση του Κόκκαλη και την επίθεση που δέχθηκε για τη θέση του αυτή από αριστερές συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές κινήσεις φούντωσε τα σενάρια πως ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει βάλει πλώρη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Βάση αυτών των συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι από ό,τι μαθαίνω η επιθυμία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το σχετικό χρίσμα στον Λαρισαίο, ώστε αυτός να τεθεί απέναντι στον Κώστα Αγοραστό.

Έτσι, λένε πάντα οι ίδιοι παρατηρητές, ο Κόκκαλης φροντίζει να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή του κόμματος και γιατί ο ίδιος έχει –αρκετές φορές- διαφορετικές απόψεις από αυτές που επίσημα εκφράζονται από την Κουμουνδούρου, αλλά και επειδή προσπαθεί από τώρα να διευρύνει το εκλογικό του κοινό, αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως ο Κόκκαλης αρχίζει και δέχεται πλέον πιέσεις από πολλά στελέχη της Θεσσαλίας, όχι αναγκαστικά μόνο του ΣΥΡΙΖΑ…