Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας σε κάθε κόμμα είναι η μεγαλύτερη εκλογική σπαζοκεφαλιά για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο ΠΑΣΟΚ, που κάποτε έβγαζε και έξι βουλευτές Επικρατείας, τα πράγματα είναι πιο ζόρικα τα τελευταία χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση, με δυσκολία θα εκλέξει δύο βουλευτές. Άρα, είναι στο χέρι του Ν. Ανδρουλάκη να επιλέξει «ποιους θέλει» στην επόμενη Βουλή, αλλά και τι μηνύματα θέλει να περάσει μέσα από τα πρόσωπα που θα προτείνει.

Εδώ και ημέρες έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μια «ονοματολογία» άνευ προηγουμένου. Στην υπό διαμόρφωση λίστα του Επικρατείας μέχρι τώρα καταγράφονται τα εξής ονόματα: του πρώην υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, του οικονομολόγου Ηλία Κικίλια, της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου, του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, του γνωστού σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δ. Μάτζου, καθώς και του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Π. Δουδωνή.

Επίσης, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την περίπτωση του Ευ. Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει πως εκείνο που τον ενδιαφέρει αυτή την περίοδο είναι να αφοσιωθεί στο ακαδημαϊκό του έργο. Μένει να αποδειχτεί.

Από την πόρτα

Εσχάτως, στη σχετική ονοματολογία «μπλέχτηκε» και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδ. Κωνσταντινόπουλος, καθώς, εάν μειωθούν οι έδρες στον Νομό Αρκαδίας από τρεις σε δύο, τότε δύσκολα θα επανεκλεγεί βουλευτής. Γι’ αυτό και κάποιοι, γνωρίζοντας τη στενή σχέση του με τον Ν. Ανδρουλάκη, δεν αποκλείουν να τον βάλει στη Βουλή από την πόρτα του Επικρατείας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 12 Νοεμβρίου 2022.