Την τακτική που ακολούθησε στην υπόθεση Novartis, όταν αξιοποίησε πολιτικά τις κατηγορίες για δέκα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση (που τελικά αρχειοθετήθηκαν), με την επίκληση των καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων, φαίνεται πως επιχειρεί να επαναφέρει και στην υπόθεση των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Αφορμή για το συμπέρασμα αυτό στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο δικηγόρος και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «τρία πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο -στη Δικαιοσύνη δηλαδή-, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του ο κ. Μαντζουράνης σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Στο ερώτημα πώς θα βγει άκρη, απάντησε ότι «αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια», ενώ σημείωσε ότι τρία άτομα που φέρονται να διενεργούσαν υποκλοπές είναι έτοιμα να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, υπό τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Σχολιάζοντας, πάντως, τα όσα είπε ο κ. Μαντζουράνης, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι ο νόμος έχει φροντίσει να μην μπορεί να λάβει χαρακτηρισμό προστατευόμενου μάρτυρα ένας κατηγορούμενος για κάποιο αδίκημα, καθώς κάποιος για να αποφύγει τις κυρώσεις σε βάρος του μπορεί να πει οτιδήποτε κατηγορώντας οποιονδήποτε.

 Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι «το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό χωρίς κανένα στοιχείο, και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων». Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ «πόνταρε σε επανάληψη της Novartis όταν με κουκουλοφόρους “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του, για να αποδειχθεί τελικά, ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτε απ' όσα είπαν δεν ίσχυε».

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ – Ένθετο «Secret»