Η συγκέντρωση στη Λάρισα, παρουσία του Κώστα Καραμανλή, συγκέντρωσε αρκετούς «γαλάζιους» από τον θεσσαλικό κάμπο, αλλά είχε και παρουσίες από τη Θεσσαλονίκη. Οχι πολλές, αλλά διακριτές. Στο ακροατήριο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» εθεάθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δ. Δαρνάκας (παρατσούκλι: «ο ψηλός»), ο Γ. Τσάρας (παρατσούκλι: «ο ΟΛΘ») και η σύζυγος του Β. Φραντζή (παρατσούκλι: «ο πρόεδρος»), Αφρ. Σταυρίδου.

 Αλλες εποχές, οι εκδρομές για τον Καραμανλή ήταν πιο… μαζικές, αλλά οι «καραμανλικοί» έχουν αρχίσει και μειώνονται. Δύο από τους πιο επιφανείς, ο Στ. Λαζαρίδης και ο Λ. Τσολέκας, «έφυγαν» τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Τ. Θωμόπουλος, ο Β. Φραντζής και ο Ανδρ. Λεούδης παραμένουν πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό και τον ακολουθούν σταθερά όταν εμφανίζεται στη Βόρεια Ελλάδα.

 Γενικά, η στενή ομάδα των «καραμανλικών» στη Θεσσαλονίκη δεν έχει διαλυθεί, αλλά στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα μέλη της είχαν διακριτικά αποτραβηχθεί από το προσκήνιο. Η ομάδα βέβαια συνεχίζει να υφίσταται και συχνά τα μέλη της συναντώνται σε στέκια της πόλης, όπου ανταλλάσσουν απόψεις. Είναι βέβαιο ότι ενόψει των εκλογών θα κινητοποιηθούν, ενώ στις συζητήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εμφανής στήριξη προς συγκεκριμένο βουλευτή.

 Τόσο ο Κ. Γκιουλέκας όσο και η Ελ. Ράπτη αποτελούν μια επιλογή, καθώς και οι δύο μπήκαν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. επί Κ. Καραμανλή. Καλές σχέσεις υπάρχουν με τον Στρ. Σιμόπουλο, ενώ πιο αποστασιοποιημένα είναι τα πράγματα με την Αννα Ευθυμίου, τον Δ. Κούβελα και τη Μ. Σπυράκη.

Με τον Στ. Καλαφάτη οι σχέσεις παραμένουν, αλλά καταγράφονται και αποστασιοποιήσεις «καραμανλικών» από τον σημερινό υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης η πρώτη επιλογή λέγεται Σ. Αναστασιάδης.

Οσον αφορά τα αυτοδιοικητικά, η «καραμανλική» πτέρυγα διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια άριστες σχέσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ενώ με τον Κ. Ζέρβα διατηρούνται οι γέφυρες που στήθηκαν μετά την εκλογή του και βασίστηκαν και στο γεγονός της μεγάλης αντιπαλότητας του σημερινού δημάρχου με τον Γ. Μπουτάρη, ο οποίος αποτελεί για τους «καραμανλικούς» της Θεσσαλονίκης κόκκινο πανί.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ – Ένθετο Secret