Ένα ενδιαφέρον θέμα για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, την επίσκεψη του στο Παρίσι με σκοπό τη συνεργασία της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τη σχέση του με τα… γαλλικά διαβάσαμε στη στήλη Big mouth του powergame.gr.

«Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής στα Πατήσια, κάτι που πιστοποιεί δύο πράγματα: ότι έμαθε καλά γαλλικά και ότι οι δεσμοί του με την Α’ Αθηνών (εκλογική περιφέρεια που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του) είναι ισχυροί παιδιόθεν», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση

Την ευκαιρία να ξεσκονίσει τα γαλλικά του μαθαίνω ότι θα έχει στις αρχές της άλλης εβδομάδας ο υπουργός Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως μαθαίνω, πρόκειται να επισκεφτεί το Παρίσι, όπου βρίσκεται η έδρα του ESA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Εκεί θα συζητήσει τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ESA με επίκεντρο τους μικροδορυφόρους.

Βλέπετε, η συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες σχετικά με το Διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια, δίνοντας έμφαση σε δράσεις που έχουν προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα πολιτών και επαγγελματικών κλάδων.

Εξάλλου, μέσω Διαστήματος περνά ένα από τα πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά projects που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο. Ο λόγος για την πρωτοβουλία του Γάλλου επιτρόπου Τιερί Μπρετόν για ασφαλείς τηλεπικοινωνίες.

Μάλιστα, ο Μπρετόν επισκέφτηκε πριν από λίγους μήνες την Ελλάδα και μίλησε με θερμά λόγια για την πρόοδο της χώρας σε ψηφιακό και… διαστημικό επίπεδο. Σημειώνω για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής στα Πατήσια, κάτι που πιστοποιεί δύο πράγματα: ότι έμαθε καλά γαλλικά και ότι οι δεσμοί του με την Α’ Αθηνών (εκλογική περιφέρεια που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του) είναι ισχυροί παιδιόθεν. Είδατε πόσο ωραία «έδεσα» το Παρίσι με τα Πατήσια;