Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ιστορικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτερη αποδοχή, είναι ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Διευθυντής σήμερα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων με αρμοδιότητα το Μεταναστευτικό, επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. Ανήκε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και παραιτήθηκε διαφωνώντας με τη θέση του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος στήριζε σθεναρά.

Έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά βαρύ επώνυμο, καλό βιογραφικό, αποδοχή από το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και αυτοδιοικητική εμπειρία.

Κόντρα στον Μπακογιάννη

Με άλλα λόγια, θεωρείται ένα πρόσωπο που μπορεί να «χτιστεί» σχετικά εύκολα και γρήγορα για να διεκδικήσει τον δήμο εκ μέρους της λεγόμενης «προοδευτικής παράταξης», κόντρα στον εν ενεργεία δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, που δύσκολα «χτυπιέται». Αυτοί που πιστεύουν στην υποψηφιότητα του Λευτέρη Παπαγιαννάκη θεωρούν ότι μπορεί λόγω προφίλ να έχει απήχηση και στον αστικό μεσαίο χώρο. Ιδωμεν!

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Δεκεμβρίου 2022.