-Σήμερα, φίλοι μου λατρεμένοι, θα ασχοληθούμε με… βλήματα. Βλήματα αέρος και βλήματα εδάφους. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι προχωράει το deal με την πλευρά του Ισραήλ για την προμήθεια σύγχρονων βλημάτων που θα δώσουν περαιτέρω ισχύ στην ιδιαίτερα ενισχυμένη στρατιωτική μηχανή της χώρας.

Η συμφωνία αυτή μ' ένα κράτος-κλειδί, με το οποίο βρισκόμαστε σε κοινή γραμμή εδώ και πάρα πολλά   χρόνια με φόντο τις ευρύτερες γεωστρατηγικές ανακατατατάξεις στη Μεσόγειο, πέρασε από 40 κύματα, προτού εισέλθει -πριν από μερικές ημέρες- στην τελική της ευθεία.

Βλέπετε, ορισμένα… βλήματα εδάφους που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη στη στρατηγική Μητσοτάκη όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, στη βάση της οποίας βρίσκονται οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τις χώρες-παραγωγούς (government to government σύμφωνα με τη σχετική διεθνή ορολογία), χωρίς διαφόρων ειδών μεσάζοντες, έκαναν ό,τι μπορούσαν σε εξωθεσμικό επίπεδο για να εμπλέξουν στην εξίσωση ορισμένους ιδιώτες. Παράνομο; Όχι. Παράτυπο; Ούτε, αφού δεν θα ποινικοποιηθεί κιόλας το ενδιαφέρον των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο να αναλάβουν εργολαβίες.

Όμως, από τη στιγμή που Μαξίμου και Πεντάγωνο έχουν καθιερώσει ένα συγκεκριμένο modus operandi στο πλαίσιο των σημερινών αναγκών και συνθηκών, δεν υπάρχει λόγος κάποιοι φίλοι απ' τα παλιά να επιχειρούν να παρέμβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και τελικώς να τρώνε τα μούτρα τους... Όχι τίποτε άλλο, αλλά παρεξηγούνται διαθέσεις και προθέσεις στις μέρες που ζούμε.

-Μιας και μπλέχτηκα σήμερα με τα θέματα του Πενταγώνου, αναρωτιέμαι αν μπήκε κανείς στον κόπο να αναρωτηθεί τι έγινε με το μεγάλο ενδιαφέρον που φέρεται να είχε επιδείξει ο Πάνος Καμμένος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα για τα διάφορα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν ανά τον κόσμο υπηρεσίες. Για λόγους εθνικής ασφάλειας πάντα…

-Στα υπόψη του Μαξίμου έχουν περιέλθει οι υπόγειες διεργασίες δύο-τριών εν ενεργεία βουλευτών του Πειραιά προκειμένου να «κόψουν» την πρόσβαση της Δόμνας Μιχαηλίδου (που σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Νεοδημοκρατών του μεγάλου λιμανιού, πίσω από τον Κώστα Κατσαφάδο), αλλά και του πρώην υποψήφιου δημάρχου Νίκου Βλαχάκου σε μια μερίδα του τοπικού στελεχιακού δυναμικού δυναμικού. Για να μη λέει κανείς ότι δεν ήξερε και δεν ρώταγε, ας κάνουν τα παλικάρια έναν κόπο να ρωτήσουν τον διευθυντή του πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο, ή αν δεν τους μιλήσει ο ίδιος λόγω… φόρτου εργασίας, κάποιον άλλο, βρε αδερφέ, στο Μαξίμου για το τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Ανατολικής Αττικής, όπου παρατηρούνται αντίστοιχα φαινόμενα. Βλέπετε, στο σύστημα Μητσοτάκη δεν τα γουστάρουν αυτά, έστω κι αν όπως αποδεικνύεται περίτρανα αφορούν μόνο τους ίδιους και κανέναν παρατρεχάμενο… Περισσότερες αποκαλύψεις λίαν συντόμως… Με διευθύνσεις…