Νέο ξεκίνηµα στη ζωή του, µετά την απώλεια της συζύγου του πριν από περίπου ενάµιση χρόνο, αποφάσισε να κάνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης, ο οποίος στις αρχές του φθινοπώρου µε απόλυτη διακριτικότητα ανέβηκε τα σκαλιά του ∆ήµου Αλίµου προκειµένου να νυµφευθεί την αγαπηµένη του σύντροφο, Εύα ∆εµερούτη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Γ. Λούλης, µιλώντας σε εκδήλωση του Ανοιχτού Πανεπιστηµίου του ∆. Αλίµου, δήλωνε προφητικά πως «η θάλασσα φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους», κάτι που στην πορεία επαληθεύτηκε στην προσωπική του ζωή, αφού µε τη νέα του σύντροφο γνωρίστηκαν και συνδέθηκαν συναισθηµατικά «παρά θίν’ αλός».

Στο χώρο της Υγείας

Τόσο ο Γ. Λούλης όσο και η Εύα ∆εµερούτη, η οποία εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στον χώρο της Υγείας, είναι δραστήρια µέλη της οµάδας των χειµερινών κολυµβητών του ∆ήµου Αλίµου, και µάλιστα το προγαµιαίο τους πάρτι, δηλαδή λίγες ώρες πριν βρεθούν ενώπιον του δηµάρχου και ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης, το πραγµατοποίησαν στην πλαζ της περιοχής παρέα µε φίλους και στενούς συγγενείς.



Με εχεμύθεια

Όλα αυτά συνέβησαν τον περασµένο Σεπτέµβριο, αλλά, επειδή το ζευγάρι δεν ήθελε καµία δηµοσιότητα, ζήτησε να υπάρξει απόλυτη εχεµύθεια και δεν επεδίωξε την προβολή της γαµήλιας τελετής του. Ο γάµος τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παρών ήταν ο δήµαρχος Αλίµου, Ανδρέας Κονδύλης, και οι δύο µάρτυρες του ζευγαριού.



Άλλωστε, ο Γ. Λούλης µπορεί να βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω της ενασχόλησής του µε τον χώρο της επικοινωνίας και των πολιτικών αναλύσεων, αλλά ποτέ δεν διεκδίκησε πρώτη θέση στις στήλες των «κοσµικών» εντύπων, ούτε και επεδίωξε να καθιερωθεί φανταχτερά στον επαγγελµατικό του χώρο µε όρους lifestyle και δηµοσίων σχέσεων, µια κακιά συνήθεια που... κατατρέχει πολλούς «νεοσσούς» της επικοινωνίας, οι οποίοι επιδίδονται σε κουραστικές δηµόσιες σχέσεις µε παράγοντες της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Η πρώτη δηµόσια εµφάνιση του ζευγαριού (βλέπε σχετική φωτογραφία) έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ, στην Πλατεία Συντάγµατος, όπου ο Γ. Λούλης βρέθηκε στα «Public» για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη µε τίτλο «Η τοξική εποχή µας».



Νέυμα

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, και αφού ο Γιάννης Λούλης υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα του νέου του βιβλίου, στο τέλος έκανε νεύµα στη σύντροφό του να φωτογραφηθούν µαζί, προς ανάµνηση της σηµαντικής αυτής στιγµής. Η περιοχή του Αλίµου, όπως έχει παραδεχτεί και ο Γ. Λούλης, αποτελεί πηγή έµπνευσης για τον ίδιο, καθώς από το 2007, οπότε και αποφάσισε να εγκαταλείψει τα βόρεια προάστια για να κατοικήσει στην περιοχή, έχει γράψει τουλάχιστον τέσσερα βιβλία. «Εδώ οι άνθρωποι είναι φωτεινοί, είναι πάντα χαρούµενοι», λέει χαρακτηριστικά, και µάλιστα τον συγκεκριµένο δήµο στις οµιλίες του τον αποκαλεί «κρατίδιο του Αλίµου», θέλοντας µε τον τρόπο αυτό να επαινέσει τον δήµαρχο της περιοχής, Α. Κονδύλη, επειδή πιστεύει πως έχει προσδώσει ένα πρεστίζ ηγεµονικής αυτονοµίας στον δήµο.

Τους αποφεύγει

Ο πολιτικός γάµος του Γιάννη Λούλη στις αρχές του φθινοπώρου συνδέεται, όµως, και µε ένα πολιτικό «διαζύγιο». Οι σχέσεις του µε τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και µε τον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Καρτερό έχουν διαρραγεί τους τελευταίους µήνες και πλέον ο γνωστός πολιτικός επιστήµονας και επικοινωνιολόγος αποφεύγει τα πολλά πάρε-δώσε µε την Κουµουνδούρου.

«Μυστικοσύµβουλος»

Ο Γ. Λούλης, που µέχρι το περασµένο καλοκαίρι καταγραφόταν στη δηµοσιογραφική και πολιτική πιάτσα ως «µυστικοσύµβουλος» του Αλέξη Τσίπρα, τώρα έχει πάψει να γοητεύεται από τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κάποτε αποθέωνε ως χαρισµατικό και ταλαντούχο, διακινδυνεύοντας µάλιστα το 2018 σε µια συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Σ. Κοτρώτσο την εξής πρόβλεψη: Πως, ακόµα και αν χάσει τις εθνικές εκλογές του 2019, όπως και συνέβη, θα κερδίσει τις µεθεπόµενες. Πλέον, στα µάτια του ο Αλ. Τσίπρας φαντάζει «λίγος», βουτηγµένος στην τοξικότητα, καθώς ασκεί αντιπολίτευση του «θυµού», αλλά και δέσµιος µιας παρέας που τον καταποντίζει µε τον τρόπο που τον καθοδηγεί.



Τις προηγούµενες ηµέρες σε µια συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθµό ΣΚΑΪ και τον Α. Πορτοσάλτε, η οποία λογικό ήταν να µην αναδειχθεί από τα «Μέσα Μαζικής Εκπροσώπησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Λούλης έδωσε το τελειωτικό χτύπηµα στον Αλ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «χορηγό» του Κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριµένα, ανέφερε: «Η εικόνα της σηµερινής κυβέρνησης δεν έχει καταρρεύσει, διότι διαθέτει ένα πολύ µεγάλο δώρο. Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης».

«Κακή εικόνα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο Γ. Λούλης, «έχει µια πάρα πολύ κακή εικόνα, η οποία είναι φανερό πως δεν διορθώνεται πλέον. Είναι δοµικό το πρόβληµα». Σύµφωνα µε τα λεγόµενα του κ. Λούλη, «ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν φθείρεται η Ν.∆., δεν προσφέρεται πλέον ως εναλλακτική λύση». Οπως εξηγούσε στην ίδια συνέντευξη, µπορεί να συγκεντρώσει στις εκλογές κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό, αλλά κανείς δεν µπορεί να διανοηθεί πως θα κερδίσει τις εκλογές µε αυτή την εικόνα που έχει και αυτόν τον µικρόκοσµο που έχει γύρω του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, σύµφωνα µε τον Γ. Λούλη, έκανε το µεγάλο σφάλµα και δεν άλλαξε συθέµελα το κόµµα του µετά τις εθνικές εκλογές. «Ηταν χαρισµατικός, τώρα είναι ένας θυµωµένος άνθρωπος», σηµείωσε.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Δεκεμβρίου 2022.