Ανάρπαστα γίνονται τα γλυκά με σχέδιο το ΠΑΣΟΚ και αυτές τις γιορτές, αφού μετά τα σοκολατένια αυγά που έγιναν viral το Πάσχα τώρα έρχονται και βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με φλουρί… πεντοχίλιαρο.

Το ζαχαροπλαστείο «Μπισκοτόκοσμος» στην Κατερίνη, που έφτιαξε τα σοκολατένια αυγά, δεν προλαβαίνει αυτές τις γιορτές να δέχεται παραγγελίες για βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ, με τους πελάτες που επιθυμούν να κόψουν την Πρωτοχρονιά ένα κομμάτι από την… ορθόδοξη βασιλόπιτα να είναι από όλη την Ελλάδα.

«Και Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε το ΠΑΣΟΚ στα γλυκά. Το Πάσχα είχε γίνει χαμός, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να στείλουμε αυγά σε όλη την Ελλάδα που μας ζητούσαν, γιατί η σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Επειδή όμως η βασιλόπιτα και το τσουρέκι ταξιδεύουν, είπαμε να το επαναλάβουμε, ώστε να ευχαριστήσουμε τα Χριστούγεννα όσους ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε το Πάσχα», αναφέρει στο ThessToday.gr η ζαχαροπλάστρια κ. Ελένη Πεΐδου, που εμπνεύστηκε τα σχέδια ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια έχει προετοιμαστεί για δεκαπλάσια ζήτηση σε αυτό το σχέδιο συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα και περιμένει να εξαντληθούν, όπως είχε γίνει και το Πάσχα. Ενδεικτικά, οι παραγγελίες που έχει λάβει είναι από Καστοριά, Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Ορεστιάδα, Καρπενήσι, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ οι πελάτες κοντινών νομών έρχονται πολλές φορές οι ίδιοι να παραλάβουν τα γλυκά τους. Σύμφωνα με την κ. Πεΐδου: «Το Πάσχα έρχονταν από κοντινούς νομούς και έπαιρναν τα αυγά. Δηλαδή, από Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη ήρθαν πολλοί και αγόραζαν αυγά. Περιμένουμε και τα Χριστούγεννα να έρθουν από άλλες πόλεις, γιατί οι αποστολές θα σταματήσουν στις 28 Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά τη… δαιμόνια ιδέα, αντί για το κλασικό φλουρί, να βάλουν μέσα στη βασιλόπιτα πεντοχίλιαρο, επισημαίνει: «Θέλαμε να είναι κάτι διαφορετικό και χιουμοριστικό, για να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό του. Αντί για φλουρί δηλαδή βάλαμε πεντοχίλιαρο, για να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικο».

Ο Ανδρέας και η Δήμητρα στα δημοφιλή σχέδια

Οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ βγαίνουν σε τσουρέκι και σε κέικ, ωστόσο, εκτός από τις γιορτές, αυτά τα σχέδια είναι δημοφιλή στις τούρτες του ζαχαροπλαστείου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Εκτός από την εορταστική περίοδο, πολλές φορές ο κόσμος παραγγέλνει τούρτες ΠΑΣΟΚ. Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα, αλλά και τον Ανδρέα με τη Δήμητρα, στο στιγμιότυπο που τον τάιζε τούρτα την ημέρα του γάμου τους. Πολύ δημοφιλές είναι και το στιγμιότυπο του Ανδρέα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει το διάσημο νεύμα στη Δήμητρα», σημειώνει στο ThessToday.gr η κ. Πεΐδου.

Βουλευτές όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ στους πελάτες των γλυκών

Ανάμεσα στους πελάτες αυτών των γλυκών είναι βουλευτές του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο! Φυσικά οι περισσότεροι που επισκέπτονται τα καταστήματά της δείχνουν ενδιαφέρον για τις βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ, ενώ στα social media δεν είναι λίγοι αυτοί που ανοίγουν πολιτικές συζητήσεις κάτω από τις φωτογραφίες τους. «Οι περισσότεροι πάντως λένε τι ωραία χρόνια που ήταν τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ», παρατηρεί η κ. Πεΐδου.

Με διαφορά, το πιο δημοφιλές σχέδιο στις βασιλόπιτές της είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεύτερο έρχεται το κλασικό σχέδιο με τον Άγιο Βασίλη και τρίτη η Wednesday από τη σειρά του Tim Burton. «Έχει γίνει ένας πανικός με τη Wednesday και τον χορό της στα social media. Οπότε κάναμε τη βασιλόπιτα και έχουμε πολλές παραγγελίες και γι' αυτή. Συνήθως την αγοράζουν οικογένειες με παιδάκια, που θέλουν κιόλας να σημαδέψουμε το φλουρί για να ξέρουν πού βρίσκεται και να το κερδίσουν τα παιδιά». Ωστόσο, όπως διαπιστώνει η ζαχαροπλάστρια, παρότι το σχέδιο της Wednesday έχει γίνει δημοφιλές, δεν ξεπερνά τις πωλήσεις του ΠΑΣΟΚ.