Με την Πόπη Τσαπανίδου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις επερχόμενες κάλπες, καθώς η δημοσιογράφος αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαδεχθεί τον Νάσο Ηλιόπουλο, αφού παραιτήθηκε από το OPEN, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό βρισκόταν σε αναζήτηση του κατάλληλου porte parole, με δεδομένο ότι ο απερχόμενος εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη του σταυρού στις επόμενες κάλπες και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι προσανατολίζεται σε δημοσιογράφο, με πολυετή εμπειρία και σταθερή πορεία στον χώρο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως σχετικά με την επιλογή της κ.Τσαπανίδου δεν είναι η έλλειψη προσόντων, τα οποία προφανώς και διαθέτει, αλλά οι δηλώσεις που είχε κάνει η ίδια προ τριετίας σχετικά με το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην πολιτική, με τη δημοσιογράφο να υποστηρίζει τότε ότι δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για ένα είδος «επαγγελματικής εξαργύρωσης».

Συγκεκριμένα η Πόπη Τσαπανίδου, καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη είχε δηλώσει αναφορικά με μια πιθανή υποψηφιότητά της στην πολιτική: «Αν πάω με ένα κόμμα θα είναι σαν να λέω στον κόσμο ότι ξέρεις εγώ, τόσο καιρό, τι έκανα; Σου περνούσα αυτό που εγώ πίστευα. Εσύ νόμιζες ότι εγώ στο έδινα αντικειμενικά, αλλά εγώ στην πραγματικότητα άνοιγα το δρόμο για να μπορέσω να το εξαργυρώσω επαγγελματικά κάποια στιγμή. Δεν θέλω να το κάνω αυτό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο της Ομάδας Αλήθειας