Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έχει παρενέργειες. Αφενός γιατί κάποιοι κάνουν προεκλογικές εκδηλώσεις χωρίς να έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι υποψηφιότητες, αφετέρου γιατί η ασάφεια επιτρέπει να κυκλοφορούν φήμες με σκοπό να αποκλειστούν από τις λίστες ονόματα που ακούγονται.

Η παράταση της αβεβαιότητας έρχεται σε μια φάση που παρατηρείται και αξιοσημείωτη υποχώρηση στα γκάλοπ, οπότε ο συνδυασμός αυτός προκαλεί εσωστρέφεια. Το πρόβλημα έχει γίνει αντιληπτό στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Οσο καθυστερεί η λύση του, τόσο μεγεθύνεται. Ο εκνευρισμός, βέβαια, είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν υπόψη τους στη Χαριλάου Τρικούπη είναι χειρότερες από αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί. Δηλαδή, δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ήδη σε μονοψήφιο ποσοστό. Φυσικά, οι δημοσκοπήσεις είναι «φωτογραφία της στιγμής». Αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα φέρει η επόμενη στιγμή; Οπως λέει και η παροιμία, άλλωστε, «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Δημοσιεύθηκε στο Secret την Παρασκευή 30/12