Πολλοί οι εορτάζοντες την εβδομάδα των Χριστουγέννων, πολλά κατά συνέπεια τα τηλεφωνήματα για ανταλλαγή ευχών. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, χιλιάδες τηλεφωνήματα, δηλαδή ένα εγκυρότατο γκάλοπ!

Παίρνω ως «τυχαίο δείγμα», όπως θα έλεγαν και οι έγκριτοι δημοσκόποι, τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν τέσσερα πολιτικά πρόσωπα στη Θεσσαλία: Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Μπουκώρος, Χρήστος Τριαντόπουλος και Χρήστος Μιχαλάκης. Το άθροισμα των τηλεφωνημάτων που δέχθηκαν, μαζί με τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες. Κάνοντας λοιπόν ένα ρεπορτάζ όσο το δυνατόν πιο παρασκηνιακό μπορούσα, αυτό που κατέγραψα από τους συνομιλητές μου είναι πως όλοι πλέον έχουν μπει σε ρυθμούς εκλογών. Και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν μπει έτσι κι αλλιώς, αλλά και στους απλούς πολίτες, που αντιλαμβάνονται πλέον ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία.

Η κοινή γνώμη είναι προετοιμασμένη και επιπλέον ο βαθμός συσπείρωσης της Ν.Δ. είναι ιδιαίτερα αυξημένος, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα. Οι πολίτες δεν βλέπουν κάποια άλλη εναλλακτική που θα μπορούσε να προσφέρει κυβερνητική διέξοδο και τα στελέχη της Ν.Δ. είναι έτοιμα για την κρίσιμη μάχη της πρώτης Κυριακής.

Καθόλου τυχαίο ότι και οι τέσσερις προαναφερθέντες εορτάζοντες πετούσαν από τη χαρά τους αρκετές ημέρες μετά τις γιορτές. Άλλωστε, όπως ξέρουν καλά όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, οι τηλεφωνικές μετρήσεις των εορτών είναι για τους βουλευτές πολύ σημαντικές ενδείξεις. Ενδείξεις που θα πρέπει, φυσικά, να μετατραπούν σε αποδείξεις.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/12