Η αλήθεια είναι πως με δυσκολία γράφεται αυτή η στήλη, στη σκιά του θανάτου του Παναγιώτη Τζένου. Ωστόσο, όλοι, νομίζω, συνειδητοποιούμε πως, αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, αυτό είναι να τιμήσουμε με τη δουλειά μας και το δικό του όραμα.

Δεν μπορώ λοιπόν παρά να συνεχίσω να γράφω, δίνοντας το παρασκήνιο της Θεσσαλίας, για να σταθώ σήμερα σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μου θέματα, αυτό των περιφερειακών εκλογών, ανεξαρτήτως αν όλοι μιλάνε πλέον για τις βουλευτικές.

Οφείλω να σας ενημερώσω λοιπόν πως η υπόθεση «διεκδίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει κολλήσει επικίνδυνα, και μάλιστα την ώρα που ο νυν περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, κρατάει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που του δίνουν αέρα πρωτιάς με 65%!

Αν εξαιρέσει λοιπόν κάποιος τη δεδηλωμένη απόφαση της δικηγόρου Μαρίας Γαλλιού, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς αρχίζουν να το... στρίβουν. Κι αν όλα τα παραπάνω ίσως εξηγούνται εύκολα, αυτό που δεν εξηγείται στους περισσότερους είναι το γιατί ο Αγοραστός δείχνει ανήσυχος. Κι αυτή όμως η εξήγηση είναι απλή: Πολύ έμπειρος πλέον, γνωρίζει, πρώτον, πως οι εκλογές είναι πάντα εκλογές, και, δεύτερον, πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και οι συσχετισμοί δυνάμεων θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο κλίμα που θα διαμορφωθεί και στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/1