Επαφές με τους επικεφαλής των ενημερωτικών τμημάτων των καναλιών, αλλά και με ιδιοκτήτες ΜΜΕ σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας το αμέσως επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να δώσει τα ρέστα του προκειμένου να γυρίσει το εις βάρος του δημοσκοπικό κλίμα και να επικοινωνούνται πιο αποτελεσματικά οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εν λόγω κύκλος επαφών θα διενεργηθεί από τον ίδιο και όχι από κάποιον εκ των στενών συνεργατών του, παρουσία αποκλειστικά της νέας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου. Χαρακτηριστικό της διάθεσης του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε γενναία ανοίγματα ήταν η απόφαση για την παραχώρηση της πρώτης μεγάλης και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ και τους «Αταίριαστους», παρά τις διαχρονικές πληγές στις σχέσεις του Νέου Φαλήρου με την Κουμουνδούρου, οι οποίες, παρά τα βήματα που έχουν γίνει συγκριτικά με τα όσα συνέβαιναν το 2018 και το 2019, δεν έχουν επουλωθεί πλήρως.

Εξάλλου, αυτή ακριβώς είναι και η σημειολογία της επιστράτευσης της μέχρι πρότινος ανκοργούμαν του Open για τη θέση της εκπροσώπου του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες. Η πλήρης εγκατάλειψη δηλαδή της στρατηγικής περιχαράκωσης του πρώην πρωθυπουργού πίσω από μια επιθετική ρητορική για τα «θεσμικά» media και τις ιδιοκτησίες τους (πλην ολίγων εξαιρέσεων, τύπου Ιβάν Σαββίδη), όπως αυτή εκφράστηκε το διάστημα που προηγήθηκε των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών του 2019, κατόπιν εισηγήσεων των πλέον σκληροπυρηνικών επικοινωνιακών συμβούλων της Κουμουνδούρου, προεξάρχοντος βεβαίως του Θανάση Καρτερού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τελευταίος έχει περάσει πια σε απολύτως παρασκηνιακό ρόλο, ενώ είναι κοινό μυστικό πως συγκαταλέγεται σε εκείνους που κάθε άλλο παρά με καλό μάτι είδαν την εμπλοκή της Πόπης Τσαπανίδου στην εξίσωση της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/1