«Εμφύλιος» ξέσπασε στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς με αφορμή  τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;» και θέμα τις υποκλοπές, το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα.

Ο τίτλος, με το ερώτημα που θέτει, παρεξηγήθηκε από κάποιους καθώς, όπως λένε, υπενθυμίζει το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το διχαστικό κλίμα της εποχής εκείνης.

Ανάμεσα στους πρώτους που εξέφρασαν τις διαφωνίες τους ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου και η καθηγήτρια Βάσω Κιντή, η οποία μάλιστα ζητά από τους κ.κ. Βενιζέλο και Αλιβιζάτο να πάρουν αποστάσεις «τουλάχιστον από τον ατυχή τίτλο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εξηγήσει ότι δεν ερωτήθηκε για τον τίτλο, αλλά ούτε... ενοχλήθηκε για αυτόν.

«Προφανώς ο τίτλος παραπέμπει στο κίνημα αντίδρασης στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, το πανηγυρικό αποτέλεσμα του οποίου ανατράπηκε εξίσου πανηγυρικά σε λίγες ημέρες. Προφανώς το υπονοούμενο ερώτημα είναι αν το αξιακό και θεσμικό ζητούμενο της αντίδρασής μας του Ιουλίου του 2015 διατηρείται σε ισχύ και σήμερα. Η απάντησή μου είναι ότι προφανώς διατηρείται σε ισχύ. Η αντίδρασή μας, πάντως η δική μου, δεν ήταν ούτε συγκυριακή, ούτε φευγαλέα, ούτε μικροκομματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βαγγέλη, εκπλήσσομαι και διαφωνώ»

Η πρώην επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, σε ανάρτησή της εξέφρασε ανοιχτά την ενόχλησή της για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Βαγγέλη, εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή “υποστήριξης” ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον. Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα, όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! Τελεία και παύλα», έγραψε χαρακτηριστικά η άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση Βενιζέλου

Απαντώντας με δική του ανάρτηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της απόφασής του να λάβει μέρος στην εκδήλωση της 26ης Ιανουαρίου:

«Δεν ρωτήθηκα για τον τίτλο, αλλά δεν με ενοχλεί. Το αντίθετο. Προφανώς ο τίτλος παραπέμπει στο κίνημα αντίδρασης στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, το πανηγυρικό αποτέλεσμα του οποίου ανατράπηκε εξίσου πανηγυρικά σε λίγες ημέρες. Προφανώς το υπονοούμενο ερώτημα είναι αν το αξιακό και θεσμικό ζητούμενο της αντίδρασής μας του Ιουλίου του 2015 διατηρείται σε ισχύ και σήμερα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αιχμηρά σχόλια από Φλωρίδη

Θέση στην κόντρα που ξέσπασε πήρε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε:

«Μένουμε Ευρώπη;». Εμείς ναι. Κάποιοι φαίνεται να σκέφτονται το «Πάμε Βενεζουέλα;». Εμείς όχι!

Ο πρώην υπουργός επανήλθε την Τρίτη, γράφοντας τα εξής:

«Κάποιοι, μέσα στην απελπισία τους ονειρεύονται τη διάλυση του ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αυτοί δεν κατάλαβαν ποτέ ότι το μέτωπο ήταν και παραμένει αυθεντικό δημιούργημα της κοινωνίας και όχι των διαφόρων στελεχών που πηγαινοέρχονται…».

Πόλεμος και στα social media

Το κλίμα διχασμού μεταφέρθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στελέχη του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς να παίρνουν θέση στα χαρακώματα.  

Δείτε κάποιες αναρτήσεις