Τα εγκαίνια της TIKUN OLAM Europe, της πρώτης μονάδας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα Εξαμίλια Κορίνθου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Το «παρών» έδωσε ο Νίκος Καρανίκας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε θετικά για τον κ. Γεωργιάδη, προκαλώντας έκπληξη.

«Δεν ήξερα ότι θα μιλήσω, δεν έχω ετοιμάσει κάτι. Αν μίλαγα, θα έλεγα αυτά που είπε ο υπουργός, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Είμαι πολύ συγκινημένος καθότι βλέπω ότι μια ιδέα γίνεται πράξη. Αποκτά ύλη. Και η ύλη αυτή είναι γεμάτη υποκείμενα. Υποκείμενα με διαφορετικές απόψεις, αλλά έναν κοινό στόχο. Να πάμε καλύτερα ως άνθρωποι, ως χώρα, ως οικονομία. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο σήμερα έχει αναλάβει να το προχωρήσει ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ. Άδωνις, και αυτή τη στιγμή να μιλάω εγώ που είμαι επίσης παρεξηγημένος από πολύ κόσμο. Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά που δημιουργούν προβλήματα, όπως η άγνοια και ο φόβος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας.
____________2023-01-27__1_12_25___

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα και εξήρε τον θετικό ρόλο που έπαιξε στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

«Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει και λίγο έτσι μια αστεία εκδοχή και μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση και ήμουνα τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήμουνα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στου φίλου μου την εκπομπή του Γιώργου του Αυτιά», σχολίασε στην εκδήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εκεί λοιπόν με ρωτήσανε τότε για έναν σύμβουλο τότε Πρωθυπουργού, τον κύριο Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο τότε για τη νομιμοποίηση και την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση, συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει «η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος» και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση. Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν το δρόμο, έχει σημασία να μάθουμε να το κάνουμε αυτό, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων. Διότι αν μάθουμε να το κάνουμε και ο ένας αναγνωρίζει τον άλλον, αυτόν που ανοίγει το δρόμο, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους και έτσι η πατρίδα μας και ο λαός μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα και ένα λαμπρότερο μέλλον. Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκου Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι αγαπητέ κύριε Καρανίκα που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω. Και πρέπει να σας πω ότι τώρα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα θα είναι συγκλονιστική. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η Κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά όσα περισσότερα μπορεί για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια».
____________2023-01-27__1_12_55___

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2021 ο πρώην σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε το αναπάντεχο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουν για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη λέγοντας παράλληλα ότι η στάση του Αδωνι Γεωργιάδη αποτελεί δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ηταν ο ίδιος πολύ διστακτικός στην αρχή, αλλά από τον φόβο μην τυχόν στο άκουσμα της φωνής τού κλείσω το τηλέφωνο, μου είπε κατευθείαν: "Έχω κάνει λάθος, μην ασχολείσαι με αυτό, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα τώρα να μιλήσουμε". Ομολογώ ότι δεν μου βγήκε κανένας εγωισμός εκείνη την ώρα. Ξαφνιάστηκα. "Κοιτάξτε να δείτε, κύριε υπουργέ", του λέω, "στον ενικό" μου λέει, "δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη", συνεχίζω, "αλλά πολύ κοντά στο γραφείο σας". "Ελα τώρα" μου απαντά. Του λέω "θα ενημερώσω και θα έρθω". Ενημέρωσα τον πρόεδρο (σ.σ.: τον Τσίπρα), ο οποίος αμέσως μου είπε "να πας". Ξέρετε, ο κ. Γεωργιάδης δεν με ήθελε για να πιούμε μπίρες και καφέδες, αλλά για ένα πρότζεκτ που το είχαμε εισαγάγει εμείς. Και πήγα. Ομολογώ ότι έφυγα ενθουσιασμένος», ήταν μεταξύ άλλων όσα είχε δηλώσει τότε ο Νίκος Καρανίκας.