Από το μεσημέρι της Παρασκευής 3/2 ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα κατά τη συντριβή του αεροσκάφους τους ανοιχτά της Ανδραβίδας, αναπαύεται στη γη της γενέτειράς του, στο ορεινό χωριό Γρανίτη, στο Νευροκόπι της Δράμας.

Στην κηδεία παρέστη πλήθος ανθρώπων από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και από τη στρατιωτική ηγεσία. Ανάμεσά τους και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπ. Άμυνας, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης.

O φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε αρκετά στιγμιότυπα. Ένα από αυτά δίπλα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία φίλησε στο χέρι ως ένδειξη σεβασμού.

Η απρόσμενη κίνηση του Φρ. Φραγκούλη προκάλεσε αίσθηση τόσο στην ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στους παρισταμένους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την ψυχραιμία του, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρακολουθεί με ένα πλάγιο βλέμμα το χειροφίλημα, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης στρέφει έκπληκτος το κεφάλι παρακολουθώντας τη σκηνή.

khdeia__2_

Ποιοι παρέστησαν στην κηδεία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και συνόδευσαν τον άτυχο σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, μαζί με τους οικείους του, τους συναδέλφους του και πλήθος κόσμου, που ανέβηκαν στο ορεινό χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήρωά τους.

khdeia__1__2
Στην κηδεία παρέστησαν, επίσης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, βουλευτές της Δράμας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.