Ειδικότητα στις επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή με αντικείμενο το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας έχει αποκτήσει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, όπως διαβάζουμε στη στήλη big mouth του powergame.gr. 

Mάλιστα, στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή επί του θέματος την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θυμίζοντας ότι το μόνο που έκανε το ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος ήταν ο νόμος Κατσέλη. 

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Ειδικότητα του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, αν κρίνω από την επανάληψή τους στο ίδιο μοτίβο, είναι οι επίκαιρες ερωτήσεις για το ιδιωτικό χρέος. Σαν να μη βλέπει τι λένε τα νούμερα την τελευταία τριετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μια τριετία, μάλιστα, συνεχών, πρωτόγνωρων προκλήσεων, που το πιο φυσικό θα ήταν να είχαν εκτοξεύσει το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος. Αντ’ αυτού, το ποσοστό του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους υποχώρησε στο 63,4% του συνολικού ιδιωτικού χρέους τον Σεπτέμβριο του 2022, από 68% το 2019 και 70% το 2018. Τα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή. Θυμίζοντας ότι το μόνο που έκανε το ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος ήταν ο νόμος Κατσέλη. Που και καταστρατήγησε την κουλτούρα πληρωμών και έδωσε καταφύγιο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και διόγκωσε τελικά με τόκους υπερημερίας το χρέος χιλιάδων δανειοληπτών, των οποίων τελικά η αίτηση απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Συνοπτικά, δηλαδή, αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος ήταν απλώς να το μεταθέσει φουσκωμένο στους επόμενους. Ίσως ο Μιχάλης Κατρίνης δεν θέλει να θυμάται ότι ο νόμος Κατσέλη ψηφίστηκε ως προσωρινός το 2010 και ίσχυσε για δέκα χρόνια, μέχρι η σημερινή κυβέρνηση να λύσει τον γόρδιο δεσμό.