«Κατέρρευσα... Σκέφτηκα αμέσως δικηγορικά», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει πώς ένιωσε όταν αποκαλύφθηκε το Qatargate και συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με την οποία διατηρεί στενή φιλία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έλεος!» στο Mega, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Είχαμε στενές σχέσεις. Την παραμονή πριν τη συλλάβουν μιλούσαμε μία ώρα και της έλεγα ότι την εμπιστεύομαι. Δεν ήξερα τίποτα. Μιλούσαμε για ένα φορολογικό θέμα που είχαν κάποιοι ευρωβουλευτές, για το τηλέφωνό μου, που παρακολουθούνταν τότε. Της έλεγα θα σου στείλω εγώ το τηλέφωνο και τον κωδικό μου εάν πας εσύ η ίδια στην υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Την εμπιστευόμουν».

«Υπέπεσε σ' ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, την απληστία»

«Την άλλη μέρα συνέβησαν όσα συνέβησαν. Συζητούσαμε σαν άνθρωποι, σαν φίλοι, στενοί φίλοι. Πέρασαν 20 χρόνια που πάντα είχαμε επαφή, παρόλο που δεν ήμασταν πάντα στην ίδια πλευρά», σχολίασε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Κατέρρευσα… Σκέφτηκα αμέσως δικηγορικά. Ότι δεν είναι έτσι. Από αγάπη. Τι θα έκανα για να την υπερασπιστώ, δικηγορικά πάντα. Το πολιτικό, όμως, έχει τελειώσει. Έχει Γολγοθά. Αφού έλεγα στο τέλος ότι σήκωσαν το δάχτυλο κάποιοι που την “έγλειφαν” και τηνφλέρταραν πολύ έντονα. Έχει αγώνα μπροστά της. Παραμένω φίλος της. Δεν μου πέρασε ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι θα γινόταν αυτό. Υπέπεσε σε ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, την απληστία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είπε πως «με τον άντρα της δεν νομίζω να έχουμε συστηθεί καν. Τον έχω δει αμίλητο σε χώρους».



Το πιο περίεργο ρουσφέτι που του έχουν ζητήσει

Παράλληλα ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε και για τα ρουσφέτια που του έχουν ζητήσει κατά καιρούς, αποκαλύπτοντας πως τα περισσότερα αφορούσαν νοσοκομεία και εντατικές. Ωστόσο, θυμήθηκε πως το πιο περίεργο που του έχουν ζητήσει ήταν όταν ήρθε ένας και του ζήτησε να μετατεθεί η γυναίκα του εκεί που μετατίθεται ο εραστής της για να μην τη χάσει.



Πώς είναι η σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Για τη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο ήταν αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Λοβέρδος είπε πως είναι «ως οφείλει να είναι: ειρηνική».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε με νόημα: «Λέει ένας συγγραφέας “να κάθεται να τρώει η οικογένεια μαζί. Όχι και να καταπίνει μαζί”».

Απαντώντας ποιον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, από αυτούς που έζησε πολιτικά, ξεχωρίζει, είπε πως «εγώ συμπαθώ τον Κώστα Σημίτη, λόγω εκείνου μπήκα στην πολιτική».



Όταν συνάντησε την Αννίτα Πάνια σε σκυλάδικο

Η Αννίτα Πάνια, ξεκινώντας την εκπομπή, είπε με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο: «Είναι δυνατός γκόμενος ο υπουργός».

Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός θυμήθηκε όταν είχε «πετύχει» την Αννίτα Πάνια σε σκυλάδικο στην Καλαμάτα. Ο κ. Λοβέρδος ρώτησε την παρουσιάστρια εάν είναι από την Καλαμάτα, λέγοντας πως πριν από πολλά χρόνια, προτού εκλεγεί βουλευτής, την είχε δει σε ένα μπουζουκτζίδικο εκεί.

«Θα πρέπει να ήταν σκυλάδικο για να έχω πάει», είπε η ίδια, με τον πρώην υπουργό να απαντά: «Σκυλάδικο ήταν, ναι. Εγώ όπου πάω ρωτάω πού είναι το χειρότερο μαγαζί και πάω εκεί».

Από τη συζήτηση… ζήλεψε και ο Ηλίας Ψινάκης που είπε γελώντας «θα με βγάλετε έξω;».



Το δώρο του Ψινάκη και της Πάνια στον Ανδρέα Λοβέρδο

Τέλος, η Αννίτα Πάνια και ο Ηλίας Ψινάκης έκαναν δώρο μια φανέλα του Ολυμπιακού στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είπε πως θα τυπώσει το όνομά του.