Στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς ακούγονται διάφορα σουρεαλιστικά. Οπως το δίληµµα που αναφέρεται στο κάτω κείµενο. Μετά την αµηχανία που επικράτησε για τη «∆ηµοκρατία µε το άγριο», στην Κουµουνδούρου απαντούσαν σε δηµοσιογράφους ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε µια πλάκα στο πλαίσιο της συζήτησης µε µέλη του κόµµατος. Μόνο που δεν φαινόταν καθόλου να κάνει πλάκα. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, και από τον Παύλο Πολάκη, που ξεκίνησε αµέσως µετά, λέγοντας πως η επόµενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία θα είναι αλλιώς.

Το νέο δίλημμα

Στις συγκεντρώσεις που πραγµατοποιεί σε όλη την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, βάζει κάθε φορά και από ένα εκλογικό δίληµµα. Πρώτα «Μητσοτάκης ή ∆ηµοκρατία», έπειτα «Νέα ∆ηµοκρατία ή ∆ηµοκρατία» και, τέλος, «ΣΥΡΙΖΑ ή αισχροκέρδεια».

Φαίνεται πως στη Ν.∆. τα παρακολουθούν µε ενδιαφέρον αυτά, όπως και τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν µεταξύ των οµιλητών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παύλος Πολάκης. Ετσι, µετά την πρόσφατη δήλωση Σπίρτζη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, όπου είπε: «Θα επαναφέρουµε τη ∆ηµοκρατία, είτε µε το καλό είτε µε το άγριο», στη Ν.∆. είναι έτοιµοι να βάλουν το δίληµµα-απάντηση: «Μητσοτάκης ή ∆ηµοκρατία µε το άγριο»

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/2