Με δηκτικό τρόπο τοποθετήθηκε για τον Κυριάκο Βελόπουλο ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1: «Υπάρχει μια κινέζικη φράση “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, έστω και αν είναι τσουκνίδες”.

dimitris_venieris
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης
Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όπως αποκλειστικά έχει γράψει η «Α», είναι αποφασισμένος να δώσει αγώνα υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος να πιεστεί η Ελληνική Λύση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχει μεγάλες δυνάμεις. Η πίεση , όμως, έρχεται και από το συγγενικό του περιβάλλον, καθώς υποψήφιος με τη ΝΔ αναμένεται να είναι και ο αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου -και πάλι- στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Status (της συμπρωτεύουσας), ο οποίος κινείται σε διαφορετική τροχιά έχοντας επιλέξει να πάρει άλλους δρόμους από τον αδελφό του.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, από την πλευρά του, δεν σχολιάζει την επιλογή του αδελφού του, αλλά, όταν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους τίθεται το θέμα της πίεσης που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του από τη ΝΔ, περιορίζεται να επαναλάβει αυτό που διαρκώς λέει στις εκπομπές του: ότι δηλαδή ουδέποτε ασχολήθηκε με το τι κάνουν τα άλλα κόμματα και ούτε πρόκειται στο μέλλον να ασχοληθεί μαζί τους. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να διασκεδάσει την ανησυχία που υπάρχει εντός του κόμματος από πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν την Ελληνική Λύση να κινείται στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή