Εδώ και μέρες ήταν γνωστή στους παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ η απόφαση του Καραμανλή να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Επ’ αυτού είχε ενημερωθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr. 

Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, κάποιοι εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού τού εισηγούνταν να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό και να του ζητήσει (ανεξαρτήτως του τι είχε αποφασίσει) να είναι εκ νέου υποψήφιος, τουλάχιστον στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν θέλησε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά απεναντίας, απαντούσε στους συνομιλητές του ότι δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια τόσο προσωπική απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης διευκολύνεται από τη χθεσινή εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι θα αποτελούσε δώρο (κομματικού) Θεού αν κάτι αντίστοιχο αποφάσιζαν, για παράδειγμα, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, γράφει το big mouth. Ωστόσο, σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια, ούτε τα χρονικά περιθώρια για ν’ ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Επομένως, ο πρόεδρος Κυριάκος αρκείται στην αποχώρηση του Καραμανλή και προχωρεί!