Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει την τραγωδία των Τεμπών με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια ως προς την αλήθεια των γεγονότων. Δίχως πολιτικούς θεατρινισμούς, επικοινωνιακές ωραιοποιήσεις και κυρίως κανένας εκ των εκπροσώπων της δεν κρύβεται. Δεν ξέρω εάν αυτό θα εκτιμηθεί από την κοινή γνώμη, αλλά σίγουρα είναι μια ασυνήθιστη στάση σε μια χώρα όπου τα αυτονόητα παραμένουν ζητούμενα.

Στο τέλος δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση εάν και ο Κ. Καραμανλής, που υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του, δεν είναι ούτε υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές, καθώς μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει να σώσει το τομάρι του, ακόμη και αν χρειαστεί να πληρώσει ένα θανάσιμο λάθος ενός ή και άλλων ανθρώπων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους στη βάρδιά τους.

Οι ευθύνες

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που τους ενοχλεί αυτές τις ημέρες η προβολή των ευθυνών τους για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου ή βαφτίζουν συμψηφισμό τη σύγκριση με την τραγωδία στο Μάτι, καλό θα είναι να μην παριστάνουν τους τιμητές.

Γιατί στο Μάτι και κρυβόντουσαν, και θέατρο έπαιζαν, και την κοινή γνώμη παραπλανούσαν, και «εμπάργκο» στα κανάλια έκαναν. Και φυσικά η ΝΔ δεν οργάνωνε διαδηλώσεις, κατεβάζοντας κόσμο στο Σύνταγμα για το Μάτι ή τη Μάνδρα.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 8 Μαρτίου 2023.