Μέχρι πρόσφατα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποχρέωση απλώς να ενηµερώνουν το Γραφείο Τύπου της Κουµουνδούρου, µε επικεφαλής τον Μπάµπη Παπαδάκη, για τις τηλεοπτικές τους εµφανίσεις. Η επίσηµη δικαιολογία ήταν πως το κόµµα επιθυµεί να τους ενισχύει µε υλικό, ώστε να µπορούν να αντιπαρατίθενται επιτυχώς µε τους συναδέλφους  τους από τη Ν.∆. και άλλα κόµµατα.

Τις προηγούµενες ηµέρες έκαναν ακόµα ένα βήµα, καθώς εστάλη ειδοποίηση στα στελέχη πως το Εκτελεστικό Γραφείο του κόµµατος αποφάσισε µέχρι νεωτέρας οι ορισµοί για τις εµφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εµβέλειας, όπως και για τα µεγάλα περιφερειακά της Αττικής, να γίνονται κεντρικά από το Γραφείο Τύπου του κόµµατος. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι παράγοντες της Κουµουνδούρου έσπευσαν να ζητήσουν την ακύρωση των παρουσιών που είχαν κλείσει κάποια στελέχη τους, προκειµένου να αποφευχθούν γκάφες ή επικοινωνιακές αστοχίες. Ως εκ τούτου, αυτό το διάστηµα την αποκλειστικότητα στα τηλεοπτικά πάνελ είχαν στελέχη όπως η Εφη Αχτσιόγλου, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Φίλης, ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιάννης Ραγκούσης Ολο αυτό για να υπάρξει ένα πρόσχηµα να «κρυφτεί» τουλάχιστον για µία εβδοµάδα ο Χρήστος Σπίρτζης –και όχι µόνο- και να µην εκτεθεί στα ΜΜΕ στο επίκεντρο της συζήτησης για την τραγωδία στα Τέµπη. Tελικώς, σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Υποδοµών, έπειτα από σχεδόν 10 ηµέρες από την τραγωδία, το εµπάργκο ήταν προγραµµατισµένο να σπάσει µόλις χθες στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ. Οι κοµµένοι στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του Μπάµπη Παπαδάκη, ενώ τα… σκάγια παίρνουν και την Πόπη Τσαπανίδου, καθώς θεωρούν ότι η έµπνευση αυτή ήταν εν πολλοίς και δική της.

Στα χνάρια του ΚΚΕ

Αξίζει να σηµειωθεί ότι την τακτική αυτή ακολουθεί εδώ και χρόνια το ΚΚΕ, που µόνο του ορίζει ποιοι βουλευτές και άλλα στελέχη θα το εκπροσωπούν σε τηλεοπτικά πάνελ. Μοναδική εξαίρεση είναι η Λιάνα Κανέλλη, που… αυτοδιαχειρίζεται τις εµφανίσεις της στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και γενικά στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/3/23.