Μαζί µε τον χρόνο των εκλογών παρατείνεται και η θητεία του Γιάννη Οικονόµου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Βλέπετε, αµέσως µετά την προκήρυξη της πρώτης από τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναµετρήσεις που θα πραγµατοποιηθούν στη χώρα και µε δεδοµένο ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στον Νοµό Φθιώτιδας, θα πρέπει να αντικατασταθεί, µε όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην ανάληψη του συγκεκριµένου πόστου ενόψει εκλογών από τον Ακη Σκέρτσο.

Τα σενάρια

Αν η πρώτη κάλπη στηνόταν στις 9 Απριλίου, τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έπρεπε να εγκαταλείψει το Μαξίµου και τα briefings από την επόµενη εβδοµάδα, ωστόσο πλέον η σχετική εξέλιξη µετατίθεται ανάλογα µε την οριστική απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για την ακριβή ηµεροµηνία της πρώτης εκλογής, µε την 21η Μαΐου να φαντάζει ως η επικρατέστερη σε αυτή τη φάση.

Συνδυασμός

Η παράταση της παραµονής Οικονόµου στο πρωθυπουργικό στρατηγείο συνδυάζεται, πέραν της διαχείρισης της παρούσας κρίσης σε επίπεδο κυβερνητικών αναφορών έναντι της κοινής γνώµης, και µε την απόκρουση της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι εµφανές ότι θα σκληραίνει µε το πέρασµα των ηµερών. Ως εκ τούτου, η «πολιτικότητα» του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ θα αποδειχθεί, σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο Μαξίµου, ιδιαιτέρως χρήσιµη αυτό το διάστηµα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 11 Μαρτίου 2023.