Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε για το ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του, την εμπιστοσύνη του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την υπόσχεση στη μητέρα του.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο MEGA, τόνισε αρχικά ότι «ξεκίνησε η δική μου πορεία από ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Ματσούκι. Η μάνα μου ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος με δίδαξε να μην παραιτούμαι ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία. Αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε όλη η δική μου προσπάθεια».

Αναφερόμενος στο ατύχημά του, είπε: «Μετά από ένα γεγονός που μου συνέβη στα 10 μου χρόνια, ήμουν ένα παιδί πολύ ζωηρό, πολύ δυναμικό, πολύ περίεργο. Στις 29 Μαΐου 1961, 7 παιδιά βρεθήκαμε στο ποτάμο στον Αχελώο, όπου εκεί βρήκαμε μια χειροβομβίδα, την περιεργαστήκαμε. Ο καλύτερός μου φίλος τη βρήκε. Εγώ ήμουν ακριβώς από πάνω του, έγινε η έκρηξη. Ο φίλος μου σκοτώθηκε σε ηλικία 10 ετών και εγώ έχασα εντελώς το φως».

«Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου εκείνη η στιγμή, αλλά αποτελεί πάντα πηγή να επαναπροσδιορίζω τη θέλησή μου. Έσπασα πολλές φορές τα μούτρα μου. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξή του στο MEGA