Τη διαδικασία της ουσιαστικής ανάλυσης των νέων δεδοµένων που έφερε στο κοµµάτι της χρονικής τοποθέτησης των εθνικών εκλογών, αλλά και συνολικά στην εικόνα των δηµοσκοπικών ισορροπιών, η εθνική τραγωδία των Τεµπών έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της εβδοµάδας στο Μέγαρο Μαξίµου.

Απαντες στο πρωθυπουργικό στρατηγείο θεωρούν ότι, αν και δεν µπορεί ακόµη να γίνει εµφανής ο αντίκτυπος του θλιβερού συµβάντος εν µέσω των συναισθηµάτων θλίψης και οργής στην ελληνική κοινωνία, είναι σαφές ότι η φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση είναι σε αυτή τη φάση ελεγχόµενη και σε έναν βαθµό πλήρως αναµενόµενη.

Ως γνωστόν, και µέσα σε αυτό το κλίµα, η πυξίδα της κυβέρνησης είναι προσανατολισµένη στην 21η Μαΐου, ωστόσο είναι φυσικό επόµενο να καταστρώνονται ταυτόχρονα σχέδια επί χάρτου για τυχόν εναλλακτικές λύσεις, µε δεδοµένη τη ρευστότητα που πλέον κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Βλέπετε, αν οι αριθµοί δεν επιβεβαιώσουν την αίσθηση της κοινωνικής και δηµοσκοπικής κανονικοποίησης που δειλά-δειλά εµφανίζεται στις µετρήσεις, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσουν στο τραπέζι και άλλα σενάρια.

Ενα από αυτά αφορά την πιθανή διεξαγωγή των εκλογών στις 2 Ιουλίου, παράµετρος που φέρεται να εξετάζει σοβαρά και ο Αµερικανός «γκουρού» της επικοινωνίας και σύµβουλος του πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Γκρίνµπεργκ. Οσο για την επαναληπτική αναµέτρηση, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσµα της πρώτης κάλπης, αφού, όπως γίνεται αντιληπτό, αν επικρατήσει αυτό το ενδεχόµενο, τότε µοιραία θα βρεθούµε προ µιας τελείως διαφορετικής πραγµατικότητας.

Πάντως, ο Αύγουστος των Ελλήνων δεν θα επηρεαστεί, για όσους έχουν τέτοιες ανησυχίες...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/3/23