Στην πιθανότητα να στηθεί τρίτη κάλπη αναφέρεται η στήλη big mouth του powergame.gr, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό το σενάριο θα πρέπει να αποκλειστεί. 

Ειδικότερα, το δημοσιεύμα αναφέρει πως βλέποντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Πρωταγωνιστές», ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται σε κάθε περίπτωση, σημειώνοντας ακόμη ότι η ιστορία με τις κάλπες θα τελειώσει τον Ιούλιο, μετά τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών.

Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης

Θυμάμαι πριν από κάμποσο καιρό ένα δημοσίευμα της έγκριτης Καθημερινής, το οποίο άνοιγε (μεταξύ των άλλων) παράθυρο και σε τρίτες κάλπες στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης ούτε στη δεύτερη κάλπη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου (που δεν με απατά, αλλού έχω πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, όχι στη μνήμη), το επίμαχο δημοσίευμα (αν και μακριά από τον σημερινό προεκλογικό χρόνο) είχε προκαλέσει μια κάποια ενόχληση στον πρόεδρο Μητσοτάκη. Λογικό, αφού όταν δεν έχει ακόμη στηθεί η πρώτη κάλπη, δεν είναι και το πλέον ενδεδειγμένο να μιλάει κανείς για την… τρίτη. Και για να μην αδικώ τους συναδέλφους της Καθημερινής, επ’ αυτού (δηλαδή επί της πιθανότητας να στηθεί τρίτη κάλπη) έχουν γράψει και πολλοί άλλοι. Έχω, όμως, την αίσθηση, βλέποντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται σε κάθε περίπτωση. Αν κατάλαβα καλά, η ιστορία με τις εκλογές θα τελειώσει τον Ιούλιο και μετά θα είμαστε ελεύθεροι, να πάμε να κάνουμε τα μπάνια μας. Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό (σε κάθε περίπτωση) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.