Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέβη την Πέμπτη στο Παρίσι στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης για το συνταξιοδοτικό, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα συγκέντρωσης.

Μάλιστα, ένα μικρό… πάρτι έχει στηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter μετά την εμφάνιση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Παρίσι.

Οι αναφορές του επικεφαλής του Κουμινιστικού Κόμματος της Ελλάδας προς στους συγκεντρωμένους, «Σερ αμί, σερ καμαράντ» (αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου σύντροφοι), όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν… συνειρμούς με το «ζαμέ α ετέ Κορωπί» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, με έναν χρήστη στο Twitter να γράφει πως η ομιλία του Κουτσούμπα στα γαλλικά έχει δώσει «υλικό Λούμπεν για τα επόμενα 70 χρόνια».

Ωστόσο, εκτός από τα χιουμοριστικά σχόλια υπήρξαν και αντιδράσεις. «Με ποιο δικαίωμα πήγε ο Κουτσούμπας σε μια ξένη χώρα να διαμαρτυρηθεί για το συνταξιοδοτικό της», αναρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης.

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».