Εν μέσω αναταραχών στη Γαλλία για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ένα δημοσίευμα της γαλλικής Le Point έρχεται να αναφερθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον αριστερό πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, χρησιμοποίησε το άρθρο του περιοδικού Le Point με τίτλο «Ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;», σημειώνοντας σε ανάρτησή του: «Αιφνιδιάστηκα όταν διάβασε το κύριο άρθρο του γαλλικού περιοδικού Le point, με τίτλο «Ποιός Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;». Ζω την αντίφαση να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρυθμιστή, αλλά εδώ ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο».


Όμως στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη έχουν γίνει από κυβερνήσεις της Αριστεράς.

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός μέσω του νόμου Κατρούγκαλου ανέβασε τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ουσιαστικά το άρθρο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι θα χρειαζόταν ένας αριστερός όπως ο Τσίπρας για να περάσουν μεταρρυθμίσεις όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης χωρίς αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. Άλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε. Άλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά», γραφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπενθυμίζοντας παλαιότερο δημοσίευμα του ίδιου μέσου, όπου χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα «Τσαρλατάνο».


Ότι πρόκειται για ειρωνία του γαλλικού περιοδικού την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβε ως εγκώμιο, σημειώνει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στον υπότιτλο του άρθρου που αναφέρει: «Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα. Είναι οι αριστερές κυβερνήσεις που αύξησαν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Στη Γαλλία προτιμούμε τη στάση διαμαρτυρίας».