Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στην Λαμία ότι η ΝΔ είναι μία παράταξη ευρύχωρη όπου μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους προκάλεσε συζητήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο Ινστιτούτο ΕΝΑ έκανε λόγο για κυβέρνηση «κουρελού» επισημαίνοντας ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν είναι βιώσιμη και μακρόπνοη.

Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι «σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι κατάλληλες» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας τετραετίας και σταθερότητας, καθώς όπως είπε, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία οδήγησαν σε τραγωδίες. Όπως είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης βάζοντας θέμα προσώπου για την πρωθυπουργία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αδικεί τον εαυτό του γιατί με την πρόταση του «βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο».

Ακόμα άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι σωστό να μην έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη θέση του είναι σαν να λέει πως έχω πρόβλημα με τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά όχι με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το μείζον είναι οι πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα.