Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές επισημαίνουν στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ότι τα επόμενα 24ωρα πρόκειται να καλυφθούν και τα εναπομείναντα ελάχιστα κενά στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Τα ίδια πρόσωπα αφήνουν να εννοηθεί ότι εκκρεμεί μία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τριανδρία που έχει καταρτίσει σε μεγάλο βαθμό τις «γαλάζιες» λίστες, ήτοι τους Γιάννη Μπρατάκο, Παύλο Μαρινάκη και Θανάση Νέζη, ώστε ακολούθως να δοθεί ατύπως το σήμα και στους υποψήφιους των περίπου 10 Περιφερειών, μεταξύ των οποίων η Α’ Θεσσαλονίκης, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Κέρκυρα και η Πιερία, όπου ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες προς διευθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι έως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας το θέμα των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων θα έχει κλείσει οριστικά. Μετά την προκήρυξη των εκλογών θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα και για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, διαδικασία που παραδοσιακά χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός. Κυβερνητικά στελέχη μεταδίδουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Πάντως, πιθανή θεωρείται η συμπερίληψη σε αυτό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, καθώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που είχε αναλάβει.

Ξεχωριστή περίπτωση υψηλού πολιτικού συμβολισμού ο επιτυχημένος δικηγόρος και επί σειρά ετών συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, που έχει εδώ και καιρό ενεργή εμπλοκή στις στρατηγικού χαρακτήρα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Εσχάτως ακούστηκε εκ νέου και το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς ο υπουργός Επικρατείας φέρνει εις πέρας ακόμη μία απαιτητική κυβερνητική αποστολή, αυτή της οργάνωσης της διαδικασίας ανάταξης του σιδηρόδρομου μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ