Στοιχεία από την τρίτη και τελευταία διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία διαγράφει τις προηγούμενες, δημοσίευσε χθες το «Πρώτο Θέμα».

Στην 25σελιδη επιστολή -διαθήκη που συντάχθηκε στις 10 Μαΐου 2020, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, αναφέρει ότι δεν διαθέτει πια κανένα περιουσιακό στοιχείο εκτός από το αρχείο του. Γι’ αυτό επιθυμεί να δημιουργηθεί ίδρυμα «Άκης Τσοχατζόπουλος» από τη σύζυγό του και το παιδί τους, Απόστολο, με έδρα την οικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, και να απαιτήσουν δικαστικά ό,τι «υπάρχει στο πολιτικό μου γραφείο στην οδό Κόμνα Τράκα 3 στην Κυψέλη».

Αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Αρετή και Αλέξανδρο, τους οποίους κατηγορεί ότι πλούτισαν χρησιμοποιώντας το όνομά του, ενώ τους προσάπτει ότι του «συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα χαρακτήρος και ασπλαχνία που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους».

Κατηγορεί, τέλος, τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου ότι τον θυσίασαν «ως Ιφιγένεια», ενώ αφήνει υπονοούμενα ότι έχει κάποια στοιχεία σε «σφραγισμένες επιστολές και αντίστοιχο ηχητικό υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο, που αφορούν τη δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής», και δίνει εντολή «να τις δημοσιοποιήσει όταν δημοσιευθεί και η τελευταία αυτή διαθήκη μου και να προστατεύσει τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 3/4